Fenerbahçe Üniversitesi'nden kayıt ücretlerine yüzde 228 zamma 'enflasyon' savunması: 'Hukuka aykırı değil'

Fenerbahçe Üniversitesi'nden kayıt ücretlerine yüzde 228 zamma 'enflasyon' savunması: 'Hukuka aykırı değil'
Fenerbahçe Üniversitesi, öğrenci kayıt ücretlerine yüzde 228 zammın ardından gelen tepkiler sonrası açıklama yaptı.

Fenerbahçe Üniversitesi'nde öğrenci kayıt ücretlerine yüzde 228 zam yapılmış ve karar öğrenciler ve veliler tarafından tepkilere sebep olmuştu. Öte yandan zamlara karşı rektörlük binası önünde yapılan protestoda üniversitenin yabancı uyruklu öğrencilere sabit fiyat uyguladığı ve Türk öğrencilere yüzde 228 zam yapılması eleştirilmişti.

Eylemlere neden olan ve tepkiyle karşılan zam kararının ardından Fenerbahçe Üniversitesi'nden açıklama geldi. Üniversite öğretim ücretlerinin artırılmasını enflasyon oranları ve ekonomik gelişmeler nazara alınarak yapıldığını savundu.

Kayıt ücretlerinin yüzde 228 zam uygulanmasının hukuka aykırı olmadığı belirtilirken üniversite rektörlüğü konuya dair şu açıklamayı yaptı:

24 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun ile tüzel kişiliğini kazanan, Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının kurucusu olduğu Fenerbahçe Üniversitesi hakkında çıkan iddialara istinaden Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Üniversitemiz Mütevelli Heyeti tarafından 2024 – 2025 yılı eğitim öğretim dönemine ilişkin öğrenim ücretleri 25.03.2024 tarih ve 32500 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmak suretiyle yürürlüğe giren Fenerbahçe Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 10/1. maddesine uygun şekilde enflasyon oranları ve ekonomik gelişmeler nazara alınarak öğrenim ücretlerine ilişkin usul ve esaslar ilgili mevzuat hükümleri kapsamında belirlenmiş olup, öğrenim ücreti artışlarında hukuka aykırılık bulunmamaktadır.

"Erken kayıt indirimi imkanı bu sene sunulmadı"

Üniversitemiz tarafından erken kayıt indirimi imkanı bu sene sunulmadığından ötürü 2023-2024 eğitim-öğretim yılı erken kayıt indiriminden faydalanan öğrencilerin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öğrenim ücretleri artış oranları farklılık göstermiş olup, tüm öğrencilerimiz ilgili bölüm/program ücretlerine tabi tutulmuştur.

Bazı medya organlarında yer alan, Üniversitemiz tarafından öğrenim ücretlerine yasal olmayan şekilde zam yapıldığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.