Everest Yayınları'ndan tepkiler üzerine yeni 'Azra Kohen' açıklaması: 'Yollarımızı ayırdık'

Everest Yayınları'ndan tepkiler üzerine yeni 'Azra Kohen' açıklaması: 'Yollarımızı ayırdık'
Everest Yayınları, Filistin'de yaşanan katliamla ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle tepki çeken Azra Kohen'e ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına 26 Mayıs'ta düzenlediği saldırıda 45 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Yaşanan katliamın ardından Filistin'e destek paylaşımları gelirken Fi-Çi-Pi üçlemesinin yazarı Azra Kohen de saldırının ardından Refah konusunda paylaşım yapmamasını eleştiren takipçisine verdiği yanıt tepki çekti.

Kohen, Filistinlilerin çocuklarını 'üç saat önceden duyurulmasına rağmen bombanın atılacağı yere' bilerek götürüldüğünü söyledi.

Kohen'in paylaşımına tepkiler gecikmedi. Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan Kohen yeni bir açıklama yaparak Filistin paylaşımının 'video çekebilmek için çocukların istismar edilmesine yol açanlara verdiği tepki' olduğunu savundu.

Sosyal medyada infial yaratan paylaşımının ardından Everest Yayınları da sosyal medya hesabından açıklama yapmış ve isim vermeden insanlık suçunu meşrulaştıran ya da öven hiç kimsenin yayın grubu bünyesinde yer almayacağını duyurmuştu.

Ancak beklenen açıklama birçok vatandaş tarafından yetersiz görüldü. Everest Yayınları'nın Kohen'in ismini vermeden yaptığı açıklama tepkileri de beraberinde getirince yayınevi yeniden açıklama yaptı.

Azra Kohen'in ismini vermeden net açıklama yaptığını ifade eden yayınevi, 'itibarsızlaştırma, hedef gösterme ve sosyal medya hesaplarına spam göndererek engel yaratmaya çalışan kişilere karşı hukuk önünde gerekli süreçlerin' başlatıldığını duyurdu.

Everest Yayınları'ndan yapılan açıklamada "Azra Kohen'le yollarımızı ayırdığımızın bilinmesini isteriz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Net açıklamamız ve duruşumuza rağmen insanları bize karşı kışkırtarak söylememizi istedikleri mesajlar için dayatmacılık yapan kişilerin samimi olduklarına inanmıyoruz. Kimse Everest Yayınlarının bu hassas konudaki samimiyetini sorgulayamaz. Dün itibarıyla yayınevimizi itibarsızlaştırma, hedef gösterme ve sosyal medya hesaplarına spam göndererek engel yaratmaya çalışan kişilere karşı hukuk önünde gerekli süreçler başlatılmıştır.

Everest Yayınları, geniş bir yelpazede binlerce kitap yayımlamış olup ülkemizin en önde gelen yayınevlerindendir. En öne çıkan özelliğimiz bağımsız bir yayınevi olmamızdır. Sadece metinler üzerinden binlerce insanla çalışma ilişkisi kurmuş durumdayız. Bu metinleri olası en iyi biçimde basmaya çalışıyoruz. Niyet okuması yapamayız ama niyet bir defa ifade edildiğinde de gereğini yaptık. Bu bağlamda Azra Kohen'le yollarımızı ayırdığımızın bilinmesini isteriz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.