Diyaliz tedavisi görüyordu: Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti

Diyaliz tedavisi görüyordu: Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
Eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi iş insanı Özer Çiller 86 yaşında vefat etti.

Türkiye'nin ilk ve tek kadın başbakanı olan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller, geçirdiği kalp krizi sonrası hayata gözlerini yumdu.

Özer Uçuran Çiller'in Yeniköy'deki evinde kalp krizi sonrası yaşamını yitirdiği ve bir süredir diyaliz tedavisi gördüğü öğrenildi.

ÖZER UÇURAN ÇİLLER KİMDİR?

Özer Uçuran Çiller 21 Eylül 1937 yılında Caddebostan'ın ilk ve 30 yıllık muhtarı ve market sahibi Ramiz Uçuran ile İsmet Uçuran çiftinin iki çocuğundan biri olarak dünyaya geldi.

Saint Joseph Fransız Lisesinde okuduktan sonra Robert Kolejde (Boğaziçi Üniversitesi) mühendislik ve yüksek mühendislik tahsilini yaptı. Amerika'da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi kazandı. 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yaptı.

TANSU ÇİLLER'LE EVLİLİĞİ

1963 yılında Tansu Çiller ile evlenen Özer Çiller, 8 yıl Amerika'da kaldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve Mehmet Emin Karamehmet'in yanında Çukurova Holding'te CEO olarak görev yaptı.

1981 yılında eşi Tansu Çiller ile beraber Marsan Marmara Holding'i kurdu. Ayrıca Milliyet ve Güneş gazetelerinde köşe yazarlığı da yaptı. Eşi Tansu Çiller'in siyasete atılıp 1993 yılında ilk kadın başbakan olmasından sonra Türkiye'nin ilk "second gentleman"ı unvanını aldı. 2000'li yılların başlarından itibaren alternatif tıbba merak salan Özer Çiller'in bu konuda yayınlanmış kitapları bulunmakta.

İlgili Haberler

Kaynak:AYDIN DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.