CHP'li Özgür Karabat iktidarı eleştirdi: Her gün ayrı bir skandal!

CHP'li Özgür Karabat iktidarı eleştirdi: Her gün ayrı bir skandal!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Türkiye'de adalet olmadığını savundu. İktidarı eleştiren Karabat, “Ülkenin gündeminde her gün ayrı bir skandal yer alıyor." dedi.

OSMAN KÖSE- Uluslararası Demokrasi ve Seçim Yardımı Enstitüsü’nün (International IDEA) 2023 Demokrasinin Küresel Durumu raporuna göre Türkiye'nin 173 ülke içinde hukukun üstünlüğü alanında 148. sırada yer aldığını söyleyen Özgür Karabat, “Dünya Adalet Projesi (World Justice Project) verilerine göre, Türkiye hukukun üstünlüğünde 142 ülke arasında 117. sırada yer alıyor. Ülkeyi yöneten AKP kanunsuzluğu ve vurgunculuğu meşrulaştırıyor” açıklamasını yaptı.

Hamaset yapıyorlar

“Ülkenin gündeminde her gün ayrı bir skandal yer alıyor. Kara paracılar, vergi kaçakçıları, mafyalar, rüşvetçiler, karanlık isimler. Bunların hiçbiri de adalet önünde hesap vermiyor” diyen Karabat, “Böyle olunca hukuka bağlı, namusu ve şerefiyle çalışan, vergi ödeyen vatandaşlar büyük hayal kırıklığına uğruyor. “Demek ki biz enayiymişiz” diyorlar. Çünkü ülkeyi yöneten AKP kanunsuzluğu ve vurgunculuğu meşrulaştırıyor. Emekliler ve işçiler ay sonunu getiremezken, ekonomik kriz nedeniyle insanlar canına kıyarken, her gün sokakta ayrı bir cinayet işlenirken AKP de rantçılarla iş tutup din-bayrak hamaseti yapıyor. Türkiye uluslararası tüm araştırmalarda maalesef üçüncü dünya ülkeleri seviyesine inmiştir. Sadece şu 2 örnek bile vahim tabloyu gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.

Adalete güven yok!

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Dünya Adalet Projesi raporunun ABD'de yayınlandığını belirterek, "Türkiye'yi bu rapor nedeniyle yargılamak haksızdır" ifadelerini hatırlatan Karabat, “İşlerine gelmeyince bu raporlar hep Türkiye’ye kumpas zaten. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin notunu düşürünce de aynı tepkiyi veriyorlardı. AKP faizi artırınca bu kuruluşlar Türkiye’nin notunu yükseltti. Başta Mehmet Şimşek olmak üzere tüm AKP’liler kredi derecelendirme kuruluşlarının ne kadar güzel kararlar aldığını ballandıra ballandıra anlattılar. Türkiye’nin kredi risk primi (CDS) ne yaparsanız yapın 300 bandından aşağı inmiyor. Tam 10 aydır CDS 300 puan çevresinde hareket ediyor. Yani, yabancılar Türkiye’de ekonomiye, adalete güvenmiyor” dedi.

Ülkede kriz bitmiyor!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u da hedef alan Karabat, “Peki, yeni Adalet Bakanımız neler yapıyor? Sayın Yılmaz Tunç, 'Dünyanın en büyük adalet sarayı Ankara'mızda inşa ediliyor. 622 bin metrekare kapalı alana sahip olacak' diyor. Tüm dünya Türkiye’de adaletsizliğin ne seviyede olduğunu görürken, bu gerçeği görmezden gelip mahkeme binalarının büyükleriyle övünmek, psikiyatristlerin alanına giriyor. Türkiye’de adaletsizlik ve yolsuzluklar kanıksanıyor. Mafyatik yapılar adalete ve siyasete yön veriyor. Başta Erdoğan olmak üzere AKP’liler ise halen toplumsal değerleri kullanarak hamaset peşindeler. Siz, halkımızı kışkırtmak, kutuplaşmayı körüklemek için Anayasa’yı bile uygulamıyorsunuz. Hukuktan, adaletten uzaklaştıkça ülkenin krizleri bitmiyor. İlk seçimde bunlardan kurtulacağız” diye konuştu.


İlgili Haberler

Kaynak:OSMAN KÖSE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.