Nevşehirli Başbuğ’un ürettiği cihaz Narin’in bulunmasını sağladı!

Nevşehirli Başbuğ’un ürettiği cihaz Narin’in bulunmasını sağladı!
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra bulundu. Narin’in bulunmasını sağlayan cihazı ise Nevşehirli İş Adamı Remzi Başbuğ’un ürettiği öğrenildi.

Tüm Türkiye’nin günlerdir iyi haber gelmesini beklediği kayıp çocuk Narin Güran’ın cansız bedeni bugün köye 3 km mesafedeki dere yatağında bir çuval içinde bulundu. Narin’den gelen kötü haber 85 milyonu yasa boğdu.

Günlerdir süren arama çalışmalarının ardından Narin’in cansız bedenine bugün ulaşıldı. Yetkililerden alınan bilgilere göre Narin’in bulunmasını sağlayan, Nevşehirli İş Adamı ürettiği yer altı cihazı oldu.

Remzi Başbuğ’un ürettiği cihazın adı ne?

Assuva Uzay ve Havacılık Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ tarafından üretilen “Proton Elıc M-4” isimli yer altı arama cihazı Narin’i arama çalışmalarına katkı sağladı.

Narin’in kaybından birkaç gün sonra ekipler köyde bulunan mezarlıkta da arama yaptı. Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramada bu cihaz kullanıldı.

Yetkili birimlerden alınan bilgiye göre bugün Narin’in cansız bedeninin, dere yatağında bulunmasını sağlayan da bu cihaz oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’da bu cihazları kullanıyor!

Narin’i arama çalışmalarına büyük katkı sağlayan yer altı görüntüleme cihazı Proton Elıc M-4’ün, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde de bulunduğu öğrenildi. Remzi Başbuğ’un sahibi olduğu Assuva Savunma Sanayii tarafından üretilen cihazın tamamen yerli ve milli teknoloji ürünü olduğu, yetkililer tarafından kaydedildi.

Başımız sağolsun

Assuva Uzay ve Havacılık Sanayi Başkanı Remzi Başbuğ, konuyla ilgili açıklamasında; “Minik yavrumuz Narin Diyarbakır’da Kop-4 isimli kendi ürettiğimiz bizim cihazımız ile bulunmuştur. Yavrumun elinde Kuranı Kerimle çuvala koymuşlar. Kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun, başımız sağolsun” şeklinde konuştu.

Bu teknoloji başka ülkede yok!

Remzi Başbuğ, açıklamasının devamında teknik bilgiler verdi ve; "Tamamen yerli olarak ürettiğimiz bu cihazımız Depremde, terör olaylarında, göçük, su altı aramalarında "Duvar arkası" görüntülemede kullanılıyor. Ürünlerimiz, dosta güç ve güven, düşmana korku salıyor. 5 Şubat depremlerinde göçük altında kalan bir çok depremzede vatandaşlarımızın bulunarak hayatlarını kurtaran cihazımız aynı zamanda Bölücü Terör örgütlerinin saklandıkları mağara ve inlerinin tesbitlerinde de önemli görevler üstleniyor." dedi.

Bu cihazda kullanılan teknolojinin, dünyanın başka hiçbir ülkesinde bulunmadığının altını çizen Başbuğ, “50 metre derinlik ,1000 metre de menzile sahip yazılımı kendimiz gerçekleştirdik. Donanımsal ekipmanları da yine yerli firmalara yaptırıyoruz. Yeraltı görüntüleme cihazımız canlı cansız herşeyi, maden, su , kömür, metalik, madenlerin hepsini bulabiliyor.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.