Boşanma davalarında önemli yenilik! 2024 Boşanma davalarında yeni kanun ne olacak? İşte yeniden dava açma süresi

Boşanma davalarında önemli yenilik! 2024 Boşanma davalarında yeni kanun ne olacak? İşte yeniden dava açma süresi
Boşanma davalarında önemli bir yenilik gündeme geldi. Bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması planlanan 22 maddelik teklifin detayları merak ediliyor. Peki boşanma davalarında yeni kanun olacak?

Boşanma davalarında yeni kanun maddeleri merak ediliyor. Bir süredir boşanma davalarının üzerinde çalışıldığı bilinmekteydi. Üzerinde çalışılan yargıda yeni düzenlemeler içeren 22 maddelik kanun teklifinin bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması beklenmekte.

Söz konusu yargı paketine göre boşanma davası reddinin kesinleşmesinin ardından tekrardan dava açılabilmesi için süre bir seneye düşürülmüş olacak.

BOŞANMA DAVALARINDA YENİ KANUN NE OLACAK?

Bu hafta içerisinde TBMM Başkanlığına sunulması düşünülen 22 maddelik teklifte, noterliklerin tatil günlerinde çalışmasına yönelik düzenlemeler bulunacak. Bunun yanı sıra boşanma davalarına ve istinaftaki yargılama süreçlerine yönelik bazı düzenlemeler de teklifte yer alacak.

bosanma2.jpg
Boşanma davalarında yeni kanun gündeme geldi.

Teklifle boşanma davası reddinin kesinleşmesinin sonrasında ortak hayatı kuramamış olan çiftlerin yeniden dava açabilmesi için gereken süre 3 seneden 1 seneye indirilmiş olacak.

Türk Medeni Kanunu'nun 166. maddesinde yapılacak değişiklikle beraber boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak bir sene geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat eğer yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış olarak tanımlanmış olacak ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanma durumuna karar verilebilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.