Bir depremzedenin feryadı: Sesimi duyan var mı?

Bir depremzedenin feryadı: Sesimi duyan var mı?
Depreme Hatay'da yakalanan doğuştan engelli Turgay Yetgin'in iki protezi enkaz altında kalınca ağabeyi Tuncay Yetgin "Sadece protezi temin edecek bir hayırsever arıyoruz. Ağabeyimi artık sırtımda taşıyamaz oldum” dedi.

EKREM HACIHASANOĞLU- Kahramanmaraş depremine Hatay'da yakalanan doğuştan engelli Turgay Yetgin'in iki protezi enkaz altında kaldı. Ağabeyini sırtında taşıyan Tuncay Yetgin, maddi güçleri elvermediği için tek protez alabildiklerini belirterek, “Kimseden nakit para istemiyorum. Sadece protezi temin edecek bir hayırsever arıyoruz. Ağabeyimi artık sırtımda taşıyamaz oldum” diye feryat etti

Asrın felaketi Kahramanmaraş Depremi’ne Hatay’da yakalanan Tuncay Yetgin, 2 çocuğunu kaybetti. Depremde aynı evde bulunan ağabeyi Turgay Yetgin de yıkılan enkazın altından saatler sonra sağ olarak çıkarıldı. Doğuştan 2 ayağı diz hizasında olmayan Turgay Yetgin'in protezleri enkazda kaldı. Depremden sonra Kocaeli’ne göç eden daha sonra çalışmak için geldiği Esenyurt’ta kuzenlerinin evine sığınan Tuncay Yetgin, iki çocuğunun acısını kalbine gömerek ağabeyinin derdine düştü. Hastanelere gidip gelirken ağabeyini sırtında taşıdı. Hastane süreçlerinin sonunda ağabeyinin iki ayağına da protez takıldı.

Artık taşıyamıyorum

Devletin protez ücretinin yüzde 70’ini karşıladığını söyleyen Tuncay Yetgin, “Protezin her ay taksitini ödüyorum. Bu 2025 yılına kadar sürecek. Ağabeyim yürüyemediği için çalışamıyor. Ağabeyimin iki protezinden biri sağlam diğer ayağına da protez gerekiyor. Ben kimseden nakit para yardımı istemiyorum. Sadece protezi temin edecek bir hayırsever arıyoruz. Ağabeyimi artık sırtımda taşıyamaz oldum” dedi.

Damga'ya konuşan Yetgin, “Ağabeyim protezi olmadığı için 7 tane çorap giyiyor. Biraz da kilosu var. Tuvalete ancak annemle getirebiliyorum” dedi. Kendisinin bir tekstil firmasında çalıştığını dile getiren Yetgin, tek protezin 17 bin 500 TL olduğunu ifade ederek, “5 kişi aynı evde oturuyoruz. Tek çalışan benim. Bu parayı ödeme imkanım yok. Tekrar ediyorum. Kimseden para istemiyorum. Yardımsever birisi bize protez temin edebilir. Biz de ömür boyu duacı oluruz” açıklamasını yaptı.
“Allah rızası için bir hayırsever çıksın da ağabeyime bir protez alsın” diyen Tuncay Yetgin, “Dilenci pozisyonuna düşmek istemiyorum. İhtiyacımız olduğu için yalvarıyorum” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Kaynak:EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.