KYK yurt başvuru sonuçları nasıl sorgulanır? Sonuçlar açıklandı! 2024-2025 GSB KYK yurt sonuçları sorgulama!

KYK yurt başvuru sonuçları nasıl sorgulanır? Sonuçlar açıklandı! 2024-2025 GSB KYK yurt sonuçları sorgulama!
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından sonuçların nasıl sorgulanacağı merak edildi. İşte KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı!

İlgiyle takip edilen 2024-2025 KYK yurt sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklanan sonuçlar sonrası binlerce öğrenci KYK yurt sonuçlarını sorgulamaya başladı.

Üniversite okumak ve ev aramakla, kira ödemekle uğraşmak istemeyen öğrenciler KYK yurtlarına gitmek için kolları sıvadı. İşte 2024-2025 KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı...


2024-2025 KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını kamuoyuna duyurdu. 2024-2025 senesi KYK yurt sonuçları, 5 Eylül 2024 tarihinden itibaren sorgulanmaya başlamış oldu.


2024 KYK YURT KAYITLARI NASIL YAPILACAK?


GSB Yurt kayıt işlemleri 7 Eylül 2024 tarihinde sona ermiş olacak. Ayrıca yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtlarının nasıl ve ne zaman yapılacağı sorgulanıyor. Kayıt işlemleri7 Eylül saat 23:59 ’a kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerçekleştirilecek.


YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak elde etmiş öğrenciler, belirtilen tarihlerde https://www.turkiye.gov.tr/" adresi üzerinden kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Öğrenciler aynı zamanda kazandıkları yurda giderek kendileri şahsen de kayıt olabilecek.


2024-2025 KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA


KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Bilgileri eksiksiz dolduran öğrenciler başvuru sonuçlarına bakabilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.