Yenidoğan Çetesi’ni çökerten savcı Yavuz Engin kimdir, hangi okuldan mezun, aslen nereli, evli mi?

Yenidoğan Çetesi’ni çökerten savcı Yavuz Engin kimdir, hangi okuldan mezun, aslen nereli, evli mi?
Yenidoğan Çetesi’nin çökertip, adliyeye girişlerinde onları izlediği fotoğrafla hafızalara kazanan savcı Yavuz Engin’in hayatı, kariyeri, yaşı, okuduğu okullar merak ediliyor.

Yenidoğan Çetesi’nin çökertip, adliyeye girişlerinde onları izlediği fotoğrafla hafızalara kazanan savcı Yavuz Engin’in hayatı, kariyeri, yaşı, okuduğu okullar merak ediliyor.

Yenidoğan Çetesi’nin çökerten savcı kimdir?

Türkiye günlerdir konuştuğu Yenidoğan Çetesi’nin skandallarını konuşuyor. Çeteyi ortaya çıkaran ve aldığı tehditlere rağmen yolundan dönmeyen ilgili soruşturmanın savcısının kim olduğu merak ediliyordu. Yenidoğan Çetesi’ni çökerten savcının ismini Yavuz Engin olduğu ortaya çıktı.

Savcı Yavuz Engin kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi?

İstanbul’da ve farklı illerde çeşitli hastanelerde SGK’dan para almak için yenidoğan bebekleri kullanan ve bazılarının ölümüne neden olan çetenin sonunu getiren Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Bekar olduğu bilinen 35 yaşındaki savcı Engin aslen Bolulu.

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin nereden mezun, hangi okullarda okudu?

Son görev yeri İstanbul Büyükçekmece olan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, ilk ve orta okulu Bolu Bahçelievler’de bulunan 50. Yıl Ortaokulu’nda okudu. Lise eğitimini de yine aynı kentte yer alan Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nde 2008 tarihinde bitirdi. Lisans eğitimini 2009-2013 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde alan Engin bu tarihten itibaren hukuk kariyerine başladı.

Savcı Yavuz Engin stajını nerede yaptı, nerelerde çalıştı, son görev yeri neresi?

Aldığı tehditlere rağmen Yenidoğan Çetesi’nin çökerterek adını duyuran Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’in kariyerine İstanbul Barosu’nda stajyer avukatlık yaparak başladığı biliniyor. Savcı adayı olarak 2014 yılında görev yapmaya başlayan Engin, ilk olarak Manisa’nın Saruhanlı ilçesine Cumhuriyet Savcısı olarak atanmıştı. Savcı Engin, 2024 yılının Nisan ayında İstanbul’da Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmaya başladı.

savci-yavuz-engin.webp
Savcı Yavuz Engin İstanbul Büyükçekmece'de görev yapıyor


Ne olmuştu?

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, Yenidoğan Çetesi üyeleri hakkında soruşturmalara başladığında odasına gelen ve daha sonra düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan bir kişi tarafından tehdit edilmişti. Tehdit anlarını içeren görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından olay patlamış ve çetenin karıştığı skandallar ortaya dökülmüştü. Savcı Engin’in tehditlere boyun eğmeden skandalın üzerine gitmesi Yenidoğan Çetesi’nin çökertilmesinde önemli rol oynamıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.