Narin Güran'ın mezarındaki gelinliği kaldırıp yerine önlük ve çanta koyan Harun Tutuş kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Narin Güran'ın mezarındaki gelinliği kaldırıp yerine önlük ve çanta koyan Harun Tutuş kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne?
Narin Güran'ın mezarlığındaki gelinliği kaldırarak yerine mavi önlük ve okul çantası koyan Harun Tutuş'un kim olduğu, yaşamı, memleketi ve mesleği merak konusu oluyor...

Diyarbakır’da dere yatağında ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cenazesi tabutun üzerine konulan gelinlikle uğurlanmıştı. Narin’in tabutunun üzerine konulan gelinlik, küçük kızın mezarının üstüne de serilmişti. Birçok kişi Narin’in gelinlikle uğurlanmasını eleştirmiş ve küçük yaştaki bir çocuğun tabutuna gelinlik yerine okul önlüğü serilmesinin daha doğru olduğunu dile getirmişti. Bugün Diyarbakır’da Narin Güran’ın mezarını ziyaret eden Harun Tutuş adlı kişi Narin’in mezarındaki gelinliği kaldırarak yerine okul önlüğü ve çantası koydu. Yaşanan o anlara dair görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından ise birçok kişi Narin Güran'ın mezarlığındaki gelinliği kaldırarak yerine mavi okul önlüğü koyan Harun Tutuş'un kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki Harun Tutuş kim, ne iş yapıyor, kaç yaşında, aslen nereli?

Harun Tutuş kimdir, ne iş yapıyor, kaç yaşında, nereli?

Yazar ve şair olan Harun Tutuş 21 Ocak 1990 yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Kayalı Su mezrasından olan Tutuş, 4 yaşından itibaren Mersin’de yaşamaya başladı. Küçük yaşlarda Amedspor’da futbol oynayan Harun Tutuş, lisans eğitimi Dicle Üniversitesi Edebiyat Bölümü’nde tamamladı.

Harun Tutuş neden gündemde?

Diyarbakırlı şair Harun Tutuş, Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran'ın mezarına konulan gelinliği kaldırıp yerine mavi okul önlüğü ve okul çantası koymasının ardından sosyal medyada bir anda adından söz ettirdi. Tutuş'un Narin'in mezarına önlük koyduğu anlara ait görüntüler sosyal medyada kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.