Kayseri'deki olaylar Hatay ve Gaziantep'e de sıçradı: 'Ülkede mülteci istemiyoruz' sloganları atıldı

Kayseri'deki olaylar Hatay ve Gaziantep'e de sıçradı: 'Ülkede mülteci istemiyoruz' sloganları atıldı
Kayseri'de dün yaşanan olaylı gecenin ardından eylemler farklı şehirlere yayıldı. Kayseri'nin yanı sıra Hatay, Gaziantep'te de halk sokaklara çıktı.

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddialarının ardından Suriyelilere yönelik saldırılar bugün de devam ediyor.

Dün gece, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir kişinin bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasının ardından öfkeli halk sokağa dökülmüştü. Kalabalık grup araçları ters çevirirken yabancı uyruklu vatandaşlara ait bazı iş yerlerini ise ateşe vermişti.

Ancak Kayseri'deki taciz iddiası sonrası başlayan eylemler sadece bir ilde sınırlı kalmadı ve farklı şehirlere de sıçradı.

Bu illerden biri de Hatay oldu. Sözcü TV muhabiri Gülnur Saydam, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı görüntülerde Reyhanlı Belediyesi binasının önünde TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin teyakkuzda olduğunu ve Suriyelilerin yoğunlukta olduğu Çarşamba Pazarı’ndaki dükkanların kepenklerinin saatler öncesinde indirildiğini bildirdi.

Saydam, Hatay Reyhanlı'da yaşanan son durumları videolu görüntülerle aktardı. Görüntülerde toplanan bir grubun “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganları attığı görüldü.

Gaziantep'ten de benzer görüntüler

Öte yandan Hatay'ın yanı sıra benzer görüntüler Gaziantep'ten de geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Sözcüsü Hasan Şencan, gençlere 'evlerinize dönün' çağrısında bulunarak "Sevgili Gaziantepliler, lütfen çocuklarımızı evlerimize çağıralım. Provoke edilecek eylemler içerisindeler. Gençler, evlerinize dönün." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.