DEM Partili vekilden Mardin'deki yangın için çağrı: 'Gece görüşlü helikopter yok diyenlerin şimdiki gerekçesi ne?'

DEM Partili vekilden Mardin'deki yangın için çağrı: 'Gece görüşlü helikopter yok diyenlerin şimdiki gerekçesi ne?'
DEM Parti Mardin milletvekili Beritan Güneş, Mardin'de çıkan yangınların görüntülerini paylaşarak çağrı yaptı.

Mardin'in Derik, Nusaybin, Artuklu ve Ömerli ilçelerinde birçok noktada yangın çıktı. Çıkan yangınlara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş, havadan gerekli müdahalenin yapılmadığını ve halkın kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştığını söyledi.

Yeni can kayıplarının yaşanmaması için bir an önce yangın söndürme helikopterlerinin bölgeye getirilmesi gerektiğine yönelik çağrıda bulunan Güneş, "Görüntülerdeki insanlara bir şey olursa bunun sorumluluğunu kim alacak?" dedi.

Diyarbakır ve Mardin illerinde 15 kişinin ölümüne neden olan yangını hatırlatan ve gece görüşlü yangın söndürme helikopterinin olmadığı gerekçesiyle bölgeye gönderilmediğini dile getiren Güneş, bu kez durumun farklı olduğunu belirterek "Gece görüşü yok diyerek helikopter göndermeyenlerin şimdiki gerekçesi nedir?" sorusunu sordu.

Güneş'in paylaşımı şöyle:

Havadan gerekli müdahaleler yapılmadığı için halkımız kendi imkanlarıyla, çalıyla çırpıyla yangını söndürmeye çalışıyor. Yeni can kayıplarının olmaması için bir an önce yangın söndürme helikopterleri getirilmelidir! Görüntülerdeki insanlara bir şey olursa bunun sorumluluğunu kim alacak? Geçen hafta Mazıdağı'na Çınar'a gece görüşü yok diyerek helikopter göndermeyenlerin şimdiki gerekçesi nedir?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.