CHP'li Taşcıer'de 'asgari ücrete zam yok' diyen iktidara: 'Siyasi bir bedeli olacak'

CHP'li Taşcıer'de 'asgari ücrete zam yok' diyen iktidara: 'Siyasi bir bedeli olacak'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücret artışına ilişkin aralık ayına işaret eden açıklamasına değinen Taşcıer, "İktidarın bu yöndeki ısrarlı iradesinin elbette ki siyasi bir bedeli olacaktır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, "İktidarın geride kalan 22 yılda piyasacı bir anlayışla, emek karşısı politikalarla tahkim ettiği sosyal güvenlik sistemi, bugün sadece ekonomik ömrünü doldurmakla kalmamış, aynı zamanda siyasi, ahlaki, vicdani bakımdan da iflas etmiştir" dedi.

CHP'li Gamze Taşcıer, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Taşcıer, ekonomiye ilişkin açıklamada bulunarak, "Gençler ulaşım, yemek, yol, kira giderleri için çalışmak zorunda kalıyor. Öğrenciler için barınmanın yanı sıra beslenme bile hayal olurken, şahsım devleti yine tercihleriyle yanıltmadı. Bütçeden taşıt kiralarına aktardığı pay, bu yılın başından itibaren yüzde 64 arttı. Şahsım devleti, geçinemeyen öğrencilere el uzatmak yerine, çorba dağıtan CHP'li belediyelerle uğraştı. Şehir hastaneleri, bütçedeki en büyük kara delik olmaya devam ediyor. Yılın ilk 4 ayında kamu özel iş birliğiyle yapılan şehir hastanelerine harcanan para, Sağlık Bakanlığı'nın toplam harcamalarının içinde yüzde 16'ya ulaştı. 10 bin liradan 9,8 milyon emekli aylığına denk geliyor. İktidarın geride kalan 22 yılda piyasacı bir anlayışla, emek karşısı politikalarla tahkim ettiği sosyal güvenlik sistemi, bugün sadece ekonomik ömrünü doldurmakla kalmamış, aynı zamanda siyasi, ahlaki, vicdani bakımdan da iflas etmiştir. 16 milyon emeklinin bugün içine itildiği sefalet düzeni açıkça ortadadır. Tabiri caizse iktidarın davul zurnayla ilan ettiği, tam sayfalarda emeklilere müjdelediği 3 bin lira bayram ikramiyesi artık sadece sadaka kategorisinde. Elbette, "Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz" diyenlerin sesi biz olacağız. Tüm duyarlı yurttaşlarımızı 30 Haziran'da Gebze'de bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'SİYASİ BİR BEDELİ OLACAKTIR'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücret artışına ilişkin aralık ayına işaret eden açıklamasına değinen Taşcıer, "İktidarın bu yöndeki ısrarlı iradesinin elbette ki siyasi bir bedeli olacaktır. Ancak şunu vurgulamam gerekiyor ki güçlü devletin temelinde mutlu bir toplum vardır. Bu nedenle bir iktidarın başarısı sadece ekonomik büyümede değil, vatandaşların genel refah ve mevcut asgari ücretli emeklilerin içine itildikleri sefalet düzeni, şahsım devletini mutlu edebilir. Ancak Birleşmiş Milletler'in her yıl yayımladığı dünya mutluluk raporuna göre; gelir düzeyi, sosyal destek, sağlıklı yaşam süresi, özgürlükler, yolsuzluk algısı gibi koşullardan yola çıkılarak oranlarda iktidarın başarısı da ortadadır" diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.