Cemal Enginyurt'tan Ayvalık'ta Atatürk heykeline yapılan saldırıya tepki: 'Bütün deliler Atatürk'e mi düşman?'

Cemal Enginyurt'tan Ayvalık'ta Atatürk heykeline yapılan saldırıya tepki: 'Bütün deliler Atatürk'e mi düşman?'
Cemal Enginyurt, Balıkesir Ayvalık'ta Atatürk heykeline gerçekleştirilen balyozlu saldırıya tepki gösterdi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Balıkesir Ayvalık'ta psikoloji tedavi gördüğü iddia edilen bir şahsın Atatürk heykeline yönelik saldırısına sert tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir'in Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'nda meydana gelen olayda M.Ç isimli şahıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeline saldırmak istemiş ve çevredeki vatandaşların müdahalesiyle engellenmişti.

Kısa sürede toplanan kalabalık elinde balyoz bulunan saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışmı ve vatandaşlar şahsın aşağıya inmesi ile yerde darp etmişti.

Yaşanan çirkin olayın ardından Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada Atatürk Heykeli'ne balyoz ile zarar veren şüphelinin gözaltına alındığı ve şahsın uzun süredir psikoloji tedavi gördüğü belirtilmişti.

Konu hakkında bir tepki de Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'tan geldi.

Yapılan saldırıya sert ifadelerle tepki gösteren Enginyurt, Atatürk anıtına saldıran şahısların psikolojik rahatsızlık yaşadığı iddialarına da değindi ve "Bütün deliler Atatürk'e mi düşman? İngiliz'e bu ülkeyi peşkeş mi çekti? İngiliz'in gemisine binip yurt dışına mı kaçtı? Yazıklar olsun, bu nasıl bir kin" dedi.

Enginyurt videolu açıklamasında şunları söyledi:

"TEK YOL İSLAM İSE ATATÜRK'ÜN HEYKELİNDEN NE İSTİYORSUN?"

"Bir onursuz, bir haysiyetsiz, bir Atatürk düşmanı "Tek yol İslam" diyerek Atatürk heykeline saldırdı. Tek yol İslam ise Atatürk'ün heykelinden ne istiyorsun? Yolunu engelleyen Atatürk mü? 22 yıldır ülkeyi Recep abin yönetiyor. 22 yıldır bu ülkede dindar nesil yetiştirmek için uğraşıyorsunuz. Bütün tarikatların yolunu açtınız. Bütün tarikat şeyhleri 20-30 milyonluk arabaya biniyor.

"BÜTÜN DELİLER ATATÜRK'E Mİ DÜŞMAN?"

Atatürk heykelinden ne istiyorsun ahlaksız adam. Bir de hemen arkasından moda olan bir şey 'akli dengesi yerinde değil'. Bütün deliler Atatürk'e mi düşman? İngiliz'e bu ülkeyi peşkeş mi çekti? İngiliz'in gemisine binip yurt dışına mı kaçtı? Yazıklar olsun, bu nasıl bir kin.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.