Bursa İnegöl’de yarıya indirilen Türk bayrağını göndere çekmişti: O gence para cezası

Bursa İnegöl’de yarıya indirilen Türk bayrağını göndere çekmişti: O gence para cezası
Bursa İnegöl’de yarıya indirilen Türk bayrağını göndere çeken kişi hakkında para cezası verildi. Bunun üzerine genç ile görüşme gerçekleştiren Özdağ, gencin ödemesi gereken ücreti kendisi verdi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybetmesi sebebiyle, Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edilmiş ve bayraklar yarıya indirilmişti.

Ancak Erdoğan'ın Heniye'nin ölümü nedeniyle aldığı milli yas kararına tepkiler yükseldi ve başta Zafer Partisi olmak üzeri Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan peş peşe açıklamalar geldi.

Dün de Zafer Partisi Bursa Gençlik Kolları, bulundukları bölgede yarıya indirilen bayrakları tekrardan göndere çekmişti.

Bayrağı göndere çeken kişiye para cezası

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Bursa İnegöl’de yarıya indirilen Türk bayrağını göndere çeken kişiye Kabahatler Kanunu'na göre hakkında 2053 TL ceza verildiğini duyurdu.

Bursa’da Zafer Partisine yapılacak toplu katılım töreni için Bursa’ya giderken İnegöl'e uğrayan Özdağ, para cezası verilen genç ile bir araya geldi.

O anları hesabından paylaşan Özdağ, “Hamas liderinin suikast sonucunda Erdoğan'ın aldığı milli yas kararı nedeniyle bayraklar yarıya indirilmişti. Biz Zafer Partisi olarak bunu kabul etmedik. Bayrağımızı yarıya indirmedik. Hiçbir il ve ilçe binamızda bayrak yarıya indirilmedi. Ama genç kardeşimiz bayrağın yarıya indiğini görünce gitmiş ve göndere çekmiş. Bu da videoya alınmış daha sonra jandarma kendisini gözaltına almış ve 2053 TL ceza kesilmiş" ifadelerini kullandı.

Özdağ daha sonra Türk bayrağını göndere çektiği için para cezası verilen gence cezayı ödeyip ödemediğini sordu. Genç henüz ödemediğini dile getirirken Özdağ ise cebinden 2 bin lira çıkartarak parayı gence uzattı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.