Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a ekonomi eleştirisi: 'Savaştaki Rusya bile bizden iyi'

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a ekonomi eleştirisi: 'Savaştaki Rusya bile bizden iyi'
Türkiye'de ekonominin çok kötü yönetildiğini anlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Savaştaki Ukrayna'nın yıllık enflasyonu ise bizim aylık enflasyonumuz kadar. Bu sizin eseriniz. Ne kadar övünseniz az” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li belediyeler üzerinden gündeme getirilen SGK borçlarıyla ilgili kamuoyuna bilgilendirmelerde bulundu. İBB'nin SGK'ya tek kuruş borcu olmadığını anlatan İmamoğlu, “Belediyeye bağlı 5 iştirak şirketimizin 1,5 milyar liralık borcu vardır. Bizden önceki borç ise, 2021 yılından başlayarak yapılandırmıştır. Yıllara sair ödenmektedir. Bu ülkede borcu olmayan hane, borcu olmayan işletme mi vardır? Ödüyorsan, ödemekte anlaşmışsan bu borç değildir artık. 7 iştirak şirketimizin de 2,3 milyar lira borcu bulunmaktadır. Kuşkusuz bunlar da ödenecektir. Ödüyoruz da. Ne borçlar ödedik” bilgilerini paylaştı.

TÜRKİYE'DE EKONOMİ MAALESEF ÇOK KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Türkiye'de ekonominin kötü yönetildiğini de anlatan İmamoğlu, “Maalesef Türkiye ekonomi tıpkı SGK gibi çok kötü yönetiliyor. Velhasıl ülke çok kötü yönetiliyor. En acısı ekonomist olduğunu dile getiren sayın cumhurbaşkanın yaptıklarıdır. Merkez Bankası başkanı görevlerinden alındı tutarsızlık ve istikrarsızlık had safhaya ulaştı. Faizlerle deney yapan sayın Cumhurbaşkanı hem sebep dediği faizi hem de sonuç olarak gördüğü enflasyonu patlatmayı başardı. Savaştaki Rusya'nın yıllık enflasyonu Türkiye'nin aylık enflasyonundan daha az. Savaştaki Ukrayna'nın yıllık enflasyonu ise bizim aylık enflasyonumuz kadar” ifadelerini kullandı.

BAKAN IŞIKHAN'A SERT CEVAP

İmamoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın CHP'li belediyelerin SGK borçları hakkında yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi. İmamoğlu, “Unvanında profesör titri olan bakan, 'CHP belediyeciliği çöp belediyeciliğiydi, şimdi buna bir de borçlar eklendi' dedi. Kendilerini böyle perperişan etmelerini üzüntüyle karşılıyorum. 'Haliç kokuyor' gibi yalanlara vatandaşımız itibar etmiyor. Yanıt vermek için sabırla bekledik, 31 Mart'ta Osmanlı tokadını gördüler, hepiniz gördünüz” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.