Depremi önceden haber veren uygulamalar hangileri? Depremi önceden telefona bildiren uygulamalar listesi!

Depremi önceden haber veren uygulamalar hangileri? Depremi önceden telefona bildiren uygulamalar listesi!
Bugün Malatya'da meydana gelen deprem sonrası pek çok vatandaş depremi önceden haber veren uygulamaları merak edip araştırıyor. İşte deprem olmadan önce telefona bildirim olarak yollayan uygulamalar...

Deprem anı gelmeden faydalı olabilecek pek çok uygulama mevcut olarak biliniyor. Özellikle konum bildirme ve deprem uyarıları vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki deprem öncesi hangi uygulamalar deprem uyarısı veriyor? Deprem uyarı uygulamaları neler? İşte merak edilenler...

DEPREMİ ÖNCEDEN BİLDİREN UYGULAMALAR HANGİLERİ?


AFAD UYGULAMASI

AFAD'ın geliştirmiş olduğu deprem uygulamasının depremden önce telefonlara bilgi verdiği biliniyor. Ayrıca uygulama, Türkiye Deprem Veri Merkezi’nden gelen verilerden faydalanarak deprem çözümlerini kullanıcılara aktarıyor.


Uygulama üzerindeki “Dünyadan Depremler” bölümünde CSEM ve USGS’ den alınan bilgiler bulunuyor. Uygulamada yabancı dil seçeneği de yer alıyor. Ek olarak görme engellilere yönelik özellikler sebebiyle engelli vatandaşlar tarafından da tercih ediliyor.

deprem22222222-001.jpeg
Deprem uygulamaları arasında Deprem Ağı da yer alıyor.

Kullanıcılar, uygulamada yer alan “Depremi Hissettiniz mi?” bölümünden yararlanarak kullanarak bulundukları alanda 4.0 veya daha fazla büyüklükte deprem olması durumunda bunu uygulama üzerinden AFAD ile paylaşıyor.

DEPREM AĞI UYGULAMASI


Bir diğer uygulama ise Deprem Ağı uygulaması. Google Play Store'da bulunan uygulama Android kullanıcıları için ücretsiz ancak iPhone kullanıcıları için ücretli. Uygulama depremleri önceden bildiriyor. Ancak bunun için depremin merkezinden uzakta olmak gerekiyor. Kişi deprem merkezine ne kadar yakınsa, uyarı o kadar geç geliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.