Down Sendromlu sporcudan rakibini mutlu eden hareket!

Down Sendromlu sporcudan rakibini mutlu eden hareket!
Down sendromlu İranlı atlet Farzad Safavi Vardin, Malezya'da düzenlenen 2023 Paralimpik Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Safevi'nin kazananı açıklanır açıklanmaz, rakibinin yanına gidip elini kaldırması tüm dünyada adet haline geldi.

İranlı Down sendromlu Farzad Safavi Vardin, Malezya'nın Melaka kentinde düzenlenen 2023 Paralimpik Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Yarışmayı 'Zihinsel Engelli Erkekler' kategorisinde birincilikle tamamladı.

down-sendromlu-sporcu-yendigi-rakibinin-uzuldugunu-gorunce-kosarak-yanina-gitti-ve-onun-da-elini-kaldirdi-5140-webp.webp

Galibiyetinin açıklanmasının ardından rakibine yaklaşıp elini kaldırıp selam verdiği özel anlar tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Farzad Safavi zafer işareti yaptı ve rakibinin yanında dururken elini kaldırdı, ardından maç moderatörleri ve diğer karate şampiyonlarıyla birlikte el ele tutuştular ve ellerini kaldırdılar.
Etkinliğin kaydedildiği video kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılan videolardan biri oldu ve uluslararası alanda büyük ilgi gördü.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.