Zaman geçmiyor diyenler için en iyi 10 seçim filmi!

Zaman geçmiyor diyenler için en iyi 10 seçim filmi!
Bugüne kadar beyaz perdede yayınlansın veya yayınlanmasın birçok film seçimlere dair önemli noktalara değinerek izleyicilerin karşısına çıktı. 14 Mayıs'ta seçimlere dair bir yapım izlemek istiyorsanız 10 film sizlerle.

14 Mayıs 2023 günü Türkiye sandık başına gitti. Oylarını kullanan vatandaşlar yasakların bitmesine kadar sabırsızlanıyor ve zamanın geçmesi için farklı uğraşlara yöneliyor. Onlardan biri de sinema. Seçim günü izlenebilecek 10 film haberimizde.

All the President's Men (1976) - Robert Redford ve Dustin Hoffman'ın başrollerini paylaştığı bu film, Watergate skandalını konu alıyor. Gazeteciler Bob Woodward ve Carl Bernstein, Başkan Nixon'un kampanyasında yaşanan yasadışı faaliyetleri ortaya çıkararak tarihi bir olaya imza atıyorlar.


image-w1280-jlo4.webp

The Candidate (1972) - Robert Redford'ın başrolünde yer aldığı bu film, bir avukatın senato seçimlerine girmesini ve kampanya sürecinde yaşadıklarını konu alıyor. Seçimlerdeki popülist söylemler ve adayların halkın beklentilerine nasıl uyum sağlamaya çalıştıkları ele alınıyor.


images-original-crb6.webp

Election (1999) - Reese Witherspoon ve Matthew Broderick'in başrolünde yer aldığı bu film, bir lise öğretmeninin öğrenci meclisi seçimleri için hazırlık yaparken yaşadıklarını konu alıyor. Adayların hırsları, manipülasyonları ve kendi çıkarları için yaptıkları her şey açıkça gözler önüne seriliyor.


maxresdefault-cidi.webp

Bulworth (1998) - Warren Beatty'nin hem yönetip hem de başrolünde yer aldığı film, bir senatörün kampanya sürecinde yaşadıklarını konu alıyor. Bulworth, sistemin çürümüşlüğünü fark ederek radikal fikirler öne sürüyor ve herkese açık olarak politika yapmaya başlıyor.


image-wx63.webp

The Manchurian Candidate (1962) - John Frankenheimer'ın yönettiği bu film, bir askeri kahramanın, beyin yıkama yoluyla komünist bir güç tarafından kullanılmasını konu alıyor. Filmin seçimle ilgili kısmı, askeri kahramanın, komünist gücün adayını desteklemesiyle ilgili.


mv5bzgy2mwqwztmtngy2ms00zge2ltk3mjq-3r2h.webp

Bob Roberts (1992) - Tim Robbins'in yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği film, bir şarkıcı-yazarın senato seçimlerine girmesini konu alıyor. Film, popülist söylemler, kitlelere nasıl hitap edileceği ve yozlaşmış politik sistemle mücadeleyi ele alıyor.


mv5bntu4mjkznty0of5bml5banbnxkftztc-pazt.webp

The Ides of March (2011) - George Clooney'nin yönettiği ve başrolünü üstlendiği bu film, bir başkan adayının kampanya sürecindeki danışmanının yaşadıklarını anlatıyor. Ryan Gosling'in canlandırdığı danışman, adayın kirli geçmişinin ortaya çıkmasıyla mücadele ediyor.


51u0iyhxwgl-2fs1.webp

Primary Colors (1998) - John Travolta, Emma Thompson ve Kathy Bates gibi oyuncuların yer aldığı bu film, Clinton'ın başkanlığına atıfta bulunan bir başkan adayının kampanyası sırasında yaşadıklarını anlatıyor. Travolta'nın karakteri, idealist bir genç adamdır, ancak seçim kampanyası sırasında kendisini politikanın kirli dünyasına çekildiğini fark eder.


maxresdefault-1-9whj.webp

The War Room (1993) - D.A. Pennebaker ve Chris Hegedus tarafından yönetilen bu belgesel, 1992 ABD başkanlık seçimleri sırasında Bill Clinton'ın kampanya danışmanları James Carville ve George Stephanopoulos'un çalışmalarını gözler önüne seriyor. Belgesel, kampanya sürecinde nelerin yaşandığını ve nasıl bir strateji izlendiğini ortaya koyuyor.


51gxblwl4nl-opzs.webp

The Best Man (1964) - Gore Vidal'ın romanından uyarlanan bu film, bir başkan adayının seçim kampanyasını konu alıyor. Adayın geçmişi ve karakteri, rakibi tarafından kullanılmaya çalışılırken, adayın kendisi de eski arkadaşlarıyla ve ailesiyle yüzleşmek zorunda kalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.