Türkiye Ermenistan maçı saat kaçta ve hangi kanalda? 8 Eylül

Türkiye Ermenistan maçı saat kaçta ve hangi kanalda? 8 Eylül
Türkiye ve Ermenistan, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda karşı karşıya gelecek. Peki, Türkiye Ermenistan maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Milli takımımızın UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılma mücadelesi devam ediyor. Millilerimiz daha önce deplasmanda 2-1 yendiği Ermenistan'ı bu kez evinde ağırlayacak. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşma turnuvaya katılım açısından büyük önem taşıyor. Sahip olduğu yıldızlarla fark yaratmak ve sahadan 3 puanla ayrılmak isteyen millilerimizi tribünde binler, ekranları başında ise milyonlarca kişi destekleyecek. Peki, Türkiye Ermenistan maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

İlk maç 2-1 bitti

Millilerimiz Ermenistan ile Berivan'da oynadığı ilk karşılaşmadan galip ayrıldı. 3 puana giden yolda ilk etapta sıkıntı yaşayıp 1-0 geriye düşsek de Orkun Kökçü'nün nefis golünün ardından Kerem Akürk'ün fileleri havalandırması sonrası ay yıldızlılar rakibini 2-1 yendi.

Muhtemel 11'ler


Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Hakan Çalhanoğlu, Salih Özcan, Orkun Kökçü, Cengiz Ünder, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz

Ermenistan: Cancarevic, Dashyan, Harutyunyan, Haroyan, Mkrtchyan, Tiknizyan, Bichakhchyan, Spertsyan, Iwu, Zelarayan, Ranos


Maç önü istatistikleri


  • Türkiye'nin bugüne kadar Ermenistan'dan (3/3) daha fazla kez karşılaşıp her maçta mağlup ettiği sadece iki ülke var: Kazakistan (6/6) & Andorra (4/4).
  • Ermenistan'ı konuk ettiği tek maçı 2-0 kazanan Türkiye (2010 Dünya Kupası eleme grubu), Ekim 2009'dan bu yana rakibini ilk kez ağırlamaya hazırlanıyor.
  • 2024 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında oynadığı son iki maçı kazanan Ermenistan (2-1 vs Letonya & 4-2 vs Galler), üst üste üç galibiyeti en son Mart 2021'deki Dünya Kupası eleme gruplarında aldı.
  • Evinde oynadığı son 12 resmi maçın sadece birini kaybeden Türkiye (6G 5B), tek mağlubiyetini gol atamadığı tek karşılaşmada 2024 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında Hırvatistan'dan aldı (0-2).
  • Deplasmandaki 10 maçlık galibiyet hasretini son karşılaşmada Galler'i 4-2 mağlup ederek sonlandıran Ermenistan (2B 8M), resmi maçlarda Haziran-Eylül 2013 arasından (2-1 vs Çekya & 4-0 vs Danimarka) bu yana üst üste iki ziyaretinden zaferle dönmüyor.
  • Ermenistan ile oynadığı ilk grup maçında ceza sahası dışından iki gol atan Türkiye (Orkun Kökçü & Kerem Aktürkoğlu), 2024 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında bunu başaran iki ülkeden biri konumunda (Portekiz; 2 vs Lihtenştayn).
  • Türkiye formasıyla ilk maçına çıktığı Kasım 2016'dan bu yana en fazla gol atan oyuncu olan Cengiz Ünder (16), 2024 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında milli formayla en fazla toplam (12) ve isabetli (5) şut çeken isim konumunda.
  • Orkun Kökçü, 2024 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında çıktığı dört maçın üçünde gol katkısı yapmayı başardı (1 asist vs Galler, 1 asist vs Letonya & 1 gol vs Ermenistan).
  • 2024 Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında Ermenistan adına en fazla gole katkı sağlayan oyuncu olan Lucas Zelarayan, bu gol katkılarının tamamını deplasmanda 4-2 kazandıkları Galler maçında yaptı (2 gol & 1 asist).
  • Şu ana kadar Türkiye'nin başında çıktığı 18 maçın 12'sini kazanan Stefan Kuntz (2B 4M), ay-yıldızlı ekibin tarihinde en yüksek galibiyet yüzdesine sahip teknik adam konumunda (%67; en az 5 maç).


Türkiye Ermenistan maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Türkiye'nin Ermenistan ile oynayacağı UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 5'inci maçı saat 21.45te başlayacak. İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yöneteceği mücadele TRT 1'den canlı yayınlanacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.