Stranger Things hakkında 5 ilginç bilgi

Stranger Things hakkında 5 ilginç bilgi
Stranger Things, Netflix'in en önemli dizilerinden biridir. Netflix'in sevilen dizisi Stranger Things hakkında muhtemelen bilmediğiniz 5 ilginç detayı derledik.

Stranger Things, Netflix'te yayınlanacak platformlar arasındaki tartışmasız en büyük ve en önemli dizidir. Duffer kardeşler tarafından geliştirilen bu bilim kurgu korku dizisi, 1980'lerin pop kültüründen esinlenmiştir ve dünya çapında milyonlarca hayranı olan Netflix'in önde gelen fikri mülkiyetlerinden biridir. Netflix'te dördüncü sezonu sona eren dizinin Hellfire Club, Eleven, Hawkins ve Stranger Things'i sahneye taşıma çabalarına dair birçok detay ortaya çıktı.

1- Eleven İlk Sezonda Kısa Saçlıydı

Eleven deyince akla kısa saç versiyonu geliyor. Bu etkileyici süper güçlü kahramanla ilk tanıştığımızda kısa saçları dikkatimizi çekmişti. Bu ultra kısa saçlı görünüm, 4. Sezonda aktris Millie Bobby Brown özel bir şapka taktığında yeniden ortaya çıktı, ancak 1. Sezonda aktrisin saçlarını gerçekten kazıttığı bildirildi.

2- Vecna Karakteri İçin 8 Saat Harcandı

4. Sezonun en büyük kötü adamlarına geldiğimizde, Hawkins ailesinin kabusu Vecna'nın imajıyla izleyicileri kendine çekmeyi başardığını göreceğiz. Stranger Things, karakterin kökeni hakkında pek çok bilgi sağlar, ancak hayranların bilmediği bir ayrıntı da Baekna'nın protez bacak sayesinde hayata döndürüldüğüdür. YouTube'da izleyebileceğiniz Stranger Things Stranger Things'in protez tasarımcısı Barry Gower ile yaptığı röportajda Gower, Vecna'nın protezlerini ve makyajını tam olarak uygulamanın altı ila sekiz saat sürdüğünü söyledi. Sonuçların gerçekten harika olduğunu söyleyebilirim. Bilgisayar grafikleri kullanmak yerine eski moda bir şekilde tasarlanan bu karakterin ekranda istediğiniz etkiyi mükemmel bir şekilde yarattığından emin olabilirsiniz.

3- 5. Sezondan Sonra Final Yapması Planlanıyor

Duffer kardeşlere göre Stranger Things beş sezonluk bir dizi olarak planlanıyor. Böylece sevilen dizinin iki yeni sezonun ardından ekranlara veda edeceği söyleniyor. Ancak bu plan, Netflix anlaşmasına, izlenme rakamlarına ve dizi hayranlarının tepkisine göre değişebilir.

4- Kostümler

Stranger Things 1980'lerde geçiyor ve seyirciyi 80'lerin atmosferine sokmak için dönemin filmlerini ve popüler kültürünü kullanıyor. Örneğin, Cadılar Bayramı'nda karakterler, 1984'ün popüler filmlerinden Ghostbusters'ın kahramanları olan dönemin popüler karakterleri gibi giyinirler. Kostümlerden makyaja, saç tasarımına kadar serideki her parçanın bir referansı var. Örneğin, Spielberg'in gerilim dizisi Jaws'ta kullanılan polis üniforması ve teçhizatı, Hawkins Polis Departmanı'ndakilerle aynıdır. David Harbour'un canlandırdığı Şerif Jim Hopper da bu üniformayı giyiyor. Amity Adası üçgen yama ve bej SUV. Üniforma ayrıca devriye tarafından Jaws filmindeki Amity Adası Polisi üniformasına uyması için giyilen şapkayı da içerir.

5- Seçmeler

Dizinin kadrosuna yaklaşık 1200 çocuk oyuncu katıldı. Dustin karakteriyle gönlümüzde yer edinen Gaten Matarazzo, dizinin kadrosuna ilk katılan isim oldu. Finn Wolfhard, seçmeler sırasında rahatsız olduğu için seçmeler sırasında evindeki yatağından sahneyi kaydetti.

Başrol için seçmelere katılan oyunculardan E.T.'den Elliot E.T.'nin rol aldığı bir sahneyi okuması istendi. Kendini kardeşine tanıt.

2. sezonda kadroya katılan Sadie Sink, kaykay yapmayı bilmemesine rağmen seçmelerde yalan söyledi ve rol için seçildi. Bundan sonra, Sink kaykay dersleri almaya başladı ve belirlenen güne kadar kaykayda ustalaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.