Şifre paylaşım yasağı Netflix'e yarardan çok zarar getirdi!

Şifre paylaşım yasağı Netflix'e yarardan çok zarar getirdi!
Geçtiğimiz haftalarda Netflix, şifre paylaşımına ilişkin yeni kurallar getirdi. Bu politikaya göre, her aile üyesi yalnızca 1 hesap kullanabilir.

Leyla Karahan Hız - Yani şifrenizi anne babanız veya oda arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz ama sizinle aynı evde yaşamayan kişilerle paylaşamazsınız. Ancak bu yasağın Netflix'e yarardan çok zararı oldu. İşte Netflix şifre paylaşım yasağının detayları ve sonuçları...

Netflix şifre yasağı yine zarar ettirdi !

ABD merkezli dijital yayın platformu Netflix, geçtiğimiz haftalarda yeni anlaşmalar yaptı. Bu düzenlemelere göre aynı evde yaşamayan kişilerle şifrenizi paylaşmanıza izin verilmemektedir. Şifrenizi paylaşırsanız Netflix, yakınınızda olmayan ve hesaba giriş yapılan her cihaz için ceza olarak ek ücret alacaktır. Netflix bu ücretlerle gelirini artırmanın peşinde. Ancak işler beklediği gibi gitmedi. Netflix, özellikle Twitter'da taciz edildi. Amazon Prime Video gibi diğer akış platformları Netflix ile alay etti. Sonra da "Böyle yasaklara asla ihtiyacımız olmayacak" gibi mesajlar paylaşıyorlar. Öte yandan Netflix kullanıcıları, kararın ardından ##CancelNetflix etiketiyle Twitter'a geçti. Bu hashtaglerin altında atılan tweetlere bakıldığında birçok kullanıcının fiilen hesaplarını dondurduğu görülebiliyor. Diğer yayıncıların ironisi, kullanıcı tepkileri ve hesap silme işlemleri göz önüne alındığında, Netflix için işlerin iyi gittiğini söylemek zor. Şirket, önümüzdeki günlerde kârını artırmayı hedeflediğini açıkladı. Resmi marjlara gelince, Netflix'ten herhangi bir açıklama yok.

Netflix'in şifre paylaşım yasağı tarafından engellenmeden şifremi nasıl paylaşabilirim?

Netflix, Netflix hesabını dışarıdan kişilerle paylaşmak isteyen kullanıcılar için iki seçenek sunmakta.

Üyelik devri: Hesabınızdaki birisi kendi üyeliğine sahip olabilir ve üyelik ücretini kendisi ödeyebilir. Profillerini yeni hesaba aktararak, ana hesaptan bağımsız olarak kendi kişisel aboneliklerine sahip olabilirler.

7,99 ABD doları için paylaşılan hesap: Diğer bir seçenek de Netflix hesabınızı aynı evde yaşamayan biriyle paylaşabilmenizdir. Bunu yapmak için "Netflix Hesap Paylaşımı" planına abone olmalısınız. Bu seçenek, aylık 7,99 ABD doları ücret karşılığında kullanılabilir. Paylaşılan hesap şifrelerinin kullanıcıları, bulunduğunuz yerin dışından Netflix'e erişebilir. Ancak, bu seçenek tüm aboneler için geçerli değildir ve başka birinin hesabıyla veya üçüncü taraf bir hizmetle kaydolanlar bu plana dahil değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.