İlayda Alişan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Instagram hesabı

İlayda Alişan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Instagram hesabı
Son dönemlerin başarılı ve güzel oyuncusu İlayda Alişan adından söz ettirmeye devam ediyor. Güzel oyuncu en son Burak Yörük ile Seversin adlı dizide oynamış ve Altın Kelebek'te En İyi Romantik Komedi Dizisi Kadın Oyuncusu ödülünü almıştır. Alişan televizyon ekranlarına çok yakında Ateş Kuşları adlı dizi ile geri dönmeyi planlıyor.

Son dönemlerin yıldız oyuncusu İlayda Alişan tekrardan ekranlara dönmeye gün sayıyor. Alişan ATV'de yayınlanacak olan Ateş Kuşları dizisi ile televizyon ekranlarına geri dönecek. Yazın Burak Yörük ile beraber oynadığı Seversin adlı dizide çift oldukça beğenilmişti.

İLAYDA ALİŞAN KİMDİR?

İlayda Alişan 26 Şubat 1996 doğumlu ve İstanbul'da dünyaya gelmiştir.  Anne tarafından Erzincanlı, baba tarafından Trabzonlu olan ünlü oyuncu,  Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Moda Tasarım okumuştur. Hayatının dönüm noktası olarak babasının arkadaşının habersiz bir şekilde kendisini ajansına kayıt etmesi ile birlikte küçük yaşlardan itibaren sektöre giriş yapmıştır. Ünlü oyuncu Oyunculuk hayatına reklam filmlerinde oynayarak başladı, Nestle, Coco Cola, Ülker, Akbank, Eti gibi birçok markanın reklam filminde oynadı. Daha sonra İlk dizisi, 2011 yılında Kanal D'de yayımlanmaya başlayan daha sonra Star TV'de devam eden, başrollerinde Gülcan Arslan, Çetin Tekindor ve Bülent İnal gibi oyuncuların bulunduğu Bir Çocuk Sevdim dizisinde Merve karakteriyle rol aldı. Kariyerine TRT 1'de yayımlanan Gönül Hırsızı ile devam etmiş, ardından Ayça Bingöl, Evrim Alasya ve Ekin Koç'la birlikte Benim Adım Gültepe'de Nurten karakteriyle dikkat çekmeye başlamıştır. Kariyerine 2015 yılında yayımlanan Songül Öden ve Mert Fırat'ın başrollerinde yer aldığı Serçe Sarayı adlı dizide Sinem karakteri ile devam etmiştir. Ardından Ay Yapım imzalı Bana Sevmeyi Anlat dizisinde Eylül, Rüya dizisinde canlandırdığı Cemre karakterine hayat vermiştir. Kendisinin en büyük çıkış yaptığı dizi, başrollerinde usta oyuncu Perihan Savaş, Ercan Kesal, Aras Bulut İynemli ve Rıza Kocaoğlu gibi önemli isimlerin bulunduğu Ay Yapım'ın fenomen dizilerinden Çukur ile içinde bulunduğu set ortamını bir okul olarak tanımlamıştır. Dizinin ikinci sezonunda Akşın Koçovalı karakteriyle gösterdiği oyunculuk oldukça beğenildi. Çukur'dan sonra Netflix'in ilk Türk orijinal dizisi olan Hakan: Muhafız'da Aylin Erman karakterine hayat vererek ününü yurtdışına taşıdı. 2019-2020 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan, Erdal Özyağcılar ve Erkan Avcı gibi başarılı oyuncularla beraber Şampiyon adlı dizinin kadrosuna katıldı. 2021 yılında dijital içerik platformu olan GAİN'in orijinal dizisi Terapist'te Özlem Narin karakterini canlandırdı.2021'de FOX'ta yayımlanan Masumiyet dizisinde Ela Yüksel karakterini canlandırdı. Daha sonra aynı yıl Kırmızı Oda dizisinin kadrosuna katılmıştır. Son olarak ise, 2022 yılında Kanal D'de yayımlanan Seversin adlı dizinin başrolünde yer aldı. Şimdi de Ateş Kuşları adlı diziyle ekranlara geri dönmeyi planlıyor.

İLAYDA ALİŞAN'IN OYNADIĞI YAPIMLAR

İlayda Alişan'ın oynadığı diziler:

2011 - Bir Çocuk Svedim

2013 - Gönül Hırsızı 

2014 - Benim Adım

2015 - Serçe Sarayı

2016 - Bana Sevmeyi Anlat

2017 - Rüya

2017-2019 - Çukur

2019- 2020 - Şampiyon

2019-2020 - Hakan:Muhafiz (Netflix)

2021 - Masumiyet

2021 - Kırmızı Oda

2021 - Terapist

2022 Seversin

Ateş Kuşları (Yakında)

İLAYDA ALİŞAN'IN ALDIĞI ÖDÜLLER

2019 - Inflow Awards - En İyi Influencer & Marka İş Birliği

2019 - 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri - Pantene Yıldızı Parlayanlar

2022 - 8. Altın 61 Ödülleri - Yılın En İyi Romantik Komedi Dizisi Kadın Oyuncusu

2022 - 48. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Romantik Komedi Dizisi Kadın Oyuncusu

İLAYDA ALİŞAN INSTAGRAM HESABI

Ünlü oyuncu Instagram'da adından oldukça söz ettiriyor. Sık sık paylaşım yapan İlayda Alişan, tamı tamına 3,1 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Kendisi de 603 kişiyi takip etmekte. Güzel oyuncunun resmi hesabının ismi @ilaydalisan dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.