Gelinim Mutfakta'da Laz Böreği Yapılıyor! Tarifi ve Malzemeleri (27 Ekim Cuma)

Gelinim Mutfakta'da Laz Böreği Yapılıyor! Tarifi ve Malzemeleri (27 Ekim Cuma)
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün Laz böreği yapılacak. Peki, Gelinim Mutfakta Laz böreği nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde

Dört gelin ve kayınvalidenin amansız rekabetine sahne olan Gelinim Mutfakta'da bir hafta daha sona eriyor. Beş gün boyunca yarışan yarışmacılar arasından bugün biri 10 altın bileziğin sahibi olacak. Gözler ise günün yemeğinde. Her ne kadar adı börek olsa da Karadeniz'in tatlısı olarak damakları şenlendiren Laz böreği ile birincilik mücadelesi verilecek. Ev hanımları da bu tarifi masalarına taşımak veya ikram etmek amacıyla araştırmalarda bulunuyor. Peki, Gelinim Mutfakta Laz böreği nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

Gelinim Mutfakta Laz böreği malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Krema için

  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 10 gr tereyağı

Hamuru açmak için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta

Gelinim Mutfakta Laz böreği tarifi ve yapılışı

  1. Hamur yoğurma kabında yoğurt, sıvıyağ, tuz, yumurta ve 25 gr eritilip ılınmış tereyağını iyice karıştırın.
  2. Elenmiş unu azar azar ilave ederek pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  3. Krema için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.
  4. Hamuru açmak için un ve nişastayı bir kapta harmanlayın. Hamurdan 40 iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  5. Her parçayı un ve nişasta karışımı serpiştirilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla çok ince bir yufka şeklinde fırın tepsisinin ölçüsünde (çapı 30 santim) açın. Her açtığınız yufkayı mutfak bezlerin üzerinde kuruması ve havalanması için serin.
  6. Krema ılınınca pütürsüz bir kıvam elde etmek için mikserle çırpın. Kalan tereyağını (125 gr) eritip ılınmaya bırakın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın.
  7. 20 yufkayı (her katın üzerini fırça yardımıyla tereyağından sürerek) üst üste serip kremanın tamamını yayın. Kalan 20 yufkayıda aynı şekilde üst üste serin. Baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağını üzerine gezdirerek dökün.
  8. Tatlı hamurunu önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Fırından alıp tatlı sıcakken 1 su bardağı pudra şekeri üzerlerine gezdirerek serpiştirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.