Gelinim Mutfakta şapkalı köfte tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta şapkalı köfte tarifi ve malzemeleri
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Hafta ortasında izleyicilerin karşısına çıkacak programda hazırlanacak yemek şapkalı köfte olarak belirlendi. Seyirciler de araştırmalarda bulunarak bu lezzeti sofralarına taşımaya çalışıyor. Gelinim Mutfakta şapkalı köfte tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor. Sizler de yemekle ilgili deneyimlerinizi yazabilirsiniz.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve şapkalı köfte yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta şapkalı köfte tarifi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Şapkalı köfte malzemeleri

Köftesi İçin:

  • 1 adet rendelenmiş soğan (suyunu sıkıp kenara ayırın)
  • 2 diş sarımsak
  • 650 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 adet soğanın suyu
  • 3 yemek kaşığı barbekü sos
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2-3 dal taze kekik

Püresi İçin:

  • 2 adet tatlı patates (haşlanmış)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı barbekü sos
  • 2-3 dal taze kekik


şapkalı köfte

Şapkalı köfte tarifi

Tatlı patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Köfteyi hazırlamak için; bir tavada sıvı yağını kızdırın ve rendelenmiş soğan ve sarımsağı soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Geniş bir kapta kıymayı, yumurtayı, sotelediğiniz soğan ve sarımsağı, ekmek kırıntılarını, soğanın suyunu, barbekü sosunu, tuz, karabiber, kimyon ve taze kekiği birleştirip, tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.
Muffin kalıbını sıvı yap ile yağlayın ve fırını 180 dereceye ayarlayın.
Hazırladığınız kıymalı harçtan parçalar alın ve yuvarlayıp muffin kalıbını tam dolduracak şekilde yerleştirin.
Köfteleri ısınmış olan fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Haşlanmış ve hafif ılık olan tatlı patateslere yumurta, krema, rendelenmiş parmesan peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Hazırlamış olduğunuz tatlı patates püresini sıkma poşetine alın. Köfteler pişerken buzdolabında muhafaza edin.
20 dakika sonunda pişen köfteleri fırından çıkarın ve hazırladığınız tatlı patates püresinden köftelerin üzerine şekil vererek sıkın.
Bu şekilde fırında 15 dakika daha pişirin.
Şapkalı köfteleri servis tabağına alın. Üzerine barbekü sos ve taze kekik yaprakları serpiştirerek servis edin.

Kaynak: yemekcom

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.