Gelinim Mutfakta Rize kavurması ve mısırlı pilav [30 EKim Pazartesi]

Gelinim Mutfakta Rize kavurması ve mısırlı pilav [30 EKim Pazartesi]
 DAMGA Editörü
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından Gelinim Mutfakta'da yeni hafta başlıyor. İlk yemekler ise Rize kavurması ve mısırlı pilav olarak açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta Rize kavurması ve mısırlı pilav nasıl yapılır? İşte detaylar...

Nursel Ergin'in sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta, yepyeni bir günle daha ekranlarda yerini alıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların ter döktüğü programda bugün gözler yapılacak yemekte olacak. Gelinlere verilen sürede Rize kavurması ve mısırlı pilav hazırlanması istenecek. Kayınvalideler ve güzel sunucu da puanlayacak. Peki, Rize kavurması ve mısırlı pilav nasıl yapılır? 30 Ekim Gelinim Mutfakta Rize kavurması ve mısırlı pilav nasıl yapılır? Rize kavurması ve mısırlı pilav tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Rize kavurması malzemeleri

  • 1 kg dana eti (kol tarafından)
  • 70 gram gömlek yağı
  • 50 gram tereyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı mısır yağı
  • 1 adet et suyu tableti
  • Bir buçuk su bardağı su

Rize kavurması yapılışı

Siniri ve yağı alınmış eti küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış gömlek yağını ve tereyağını bir tencereye alıp, eritin. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Ayrı bir tencereye aldığınız mısıryağında eti rengi dönene kadar soteleyin. Kavurduğunuz soğanın üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 10-15 dakika daha kavurun. Et suyu bulyonu ve suyu ekleyip, et yumuşayana kadar (yaklaşık bir buçuk saat) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Mısırlı pilav malzemeleri

  • 1 su bardağı pirinç,
  • 1 silme yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su (pirince göre miktar değişebilir),
  • 3 tepeleme yemek kaşığı haşlanmış mısır,
  • Tuz.

Mısırlı pilav yapılışı

  • Pirinci yıkayıp süzün,
  • Yağları yayvan bir tencereye alıp tereyağını eritin,
  • Pirinci ekleyip kısık ateşte 5 dk kadar karıştırarak kavurun,
  • Suyu, mısırı ve tuzu ekleyip kapağını kapatın,
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
  • Altını kapattıktan sonra en az 15 dk. demlenmesini bekleyin.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.