Gelinim Mutfakta Osmanlı helatiye muhallebi tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Osmanlı helatiye muhallebi tarifi ve yapılışı
6'ıncı sezonunda da tüm heyecanıyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta, bir haftayı daha sonlandırıyor. Bugünün tatlısı ise Osmanlı helatiye muhallebi oldu. Gelinim Mutfakta Osmanlı helatiye muhallebi tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olarak 6'ıncı sezonuna başlayan Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin amansız rekabetine tanıklık edilen programda bugün 10 altın bileziğin sahibi açıklanacak. O yüzden herkes elinin ayarını tutturmak ve lezzetine yansıtmak zorunda. Gözler bugün Osmanlı tatlısı helatiye muhallebide olacak. Ev hanımlar bu tatlıyı yapabilmek adına araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta Osmanlı helatiye muhallebi tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Osmanlı helatiye muhallebi malzemeleri

(Muhallebi için)

2 çorba kaşığı toz şeker

2 su bardağı süt

½ su bardağı su

3-4 yemek kaşığı nişasta

3 parça damla sakızı

(Şerbeti için)

5 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

1,5 çay bardağı tanelenmiş nar

1 çay bardağı kabuğu soyulmuş badem

1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı

½ çay bardağı gül suyu

1 çay bardağına yakın ölçü kabuksuz Antep fıstığı

342342334.webp

Osmanlı helatiye muhallebi tarifi ve yapılışı

Tatlının şerbeti için orta büyüklükte bir tencere içerisine 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, ½ çay bardağı gülsuyunu alarak orta ateşte kaynayana kadar bırakın. Kaynayan şerbeti ateşten alarak soğumaya bırakın. Başka bir tencere içine 2 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı, 3 parça damla sakızını ilave edip kaynamaya bırakın. Bir kap içerisine 3-4 yemek kaşığı nişasta, ½ su bardağı suyu sütün içine azar azar yedirerek karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Pişen karışımı yayvan ve geniş bir kabın içine boşaltarak yayın. Buzdolabına koyarak 2-3 saat sürede bekletin. Donmuş olan karışımı buzdolabından çıkartarak küp küp parçalar halinde doğrayın. Tatlıyı servis edeceğiniz kap veya kâselere hazırlanan şurubu boşaltın. Üzerine doğranmış muhallebi, 1,5 çay bardağı tanelenmiş nar, 1çay bardağı doğranmış kuru kayısı, 1 çay bardağına yakın ölçüde ayıklanmış Antep fıstığı, 1 çay bardağı soyulmuş bademleri ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız Haletiye tatlısını ister oda sıcaklığında isterseniz buzdolabında bir süre soğutmak suretiyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.