Gelinim Mutfakta Manisa Bohça Kebabı tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Manisa Bohça Kebabı tarifi ve yapılışı
Kanal D'de yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta, yeni haftasına merhaba diyor. Dört takımın yer aldığı programda bugün Manisa bohça kebabı yapılacak. Manisa bohça kebabı yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti evlere taşıyan, eğlencenin dibine vuran ve gergin anlara da sahne olan Gelinim Mutfakta yepyeni bir haftaya daha merhaba diyor. Pazartesiden cumaya yaşanan altın rekabetinde gözler yeni yarışmacıların da katılacağı ilk güne çevrildi. Bugün gelinlerin hazırlayacağı yemek Manisa bohça kebabı olarak açıklandı. Manisa bohça kebabı yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Manisa bohça kebabı malzemeleri

  • 500 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1-2 tane biber
  • 1 adet domates (ben yazdan hazırladığım konserveden 5-6 kaşık kullandım)
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Krep malzemesi;

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 kaşık sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar un
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz karabiber
  • Üzerine kaşar peyniri dilimleri



Manisa bohça kebabı yapılışı ve tarifi

  1. Öncelikle eti düdüklü tencerede biraz yumuşayana kadar pişirin, sonra tavaya alıp yağını ekleyin.
  2. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  3. Bezelyeleri haşlayıp domateslerle beraber onu da ekleyip tuzunu, karabiberini ayarlayın, etler iyice yumuşayana kadar pişirin ve ocağı kapatın (isterseniz konserve bezelye kullanabilirsiniz ).
  4. Krepler için bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice çırpın ununu siz koyuluğuna göre ayarlayın 1 su bardağı yazdım ama ben göz kararı yapmıştım.
  5. Krep tavasının altını biraz yağ sürün ve hamurdan bir kepçe alıp ısıttığınız tavaya alıp yayın ve hepsini bu şekilde pişirin.
  6. Beşamel sosu için un ve yağı küçük bir tencereye alıp kavurun, sütü ekleyip iyice karıştırıp pişirin tuz ve karabiberini ekleyip ocağı kapatın.
  7. Şimdi sıra her şeyi birleştirmeye geldi, bunun için önce bir tane krebi bir kasenin içine serili bir şekilde yerleştirin.
  8. Etli karışımdan dört kaşık kadar krebin içine yerleştirin ve önce karşılıklı iki tarafını etlerin üzerine katlayın.
  9. Sonra diğer iki katı katlayın ve pişireceğiniz tepsiye katlanmış tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin, hepsini bu şekilde yapın ve üzerine beşamel sosunu her tarafına sürün.
  10. Ve en son aşaması üzerine kaşar dilimleri yerleştirin ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Nefisyemektarifleri'nden alınmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.