Gelinim Mutfakta manav pidesi tarifi, malzemeleri, yapılışı

Gelinim Mutfakta manav pidesi tarifi, malzemeleri, yapılışı
 DAMGA Editörü
Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler manav pidesi hazırlayacak. Gelinim Mutfakta manav pidesi tarifi, malzemeleri, yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara taşıyan Gelinim Mutfakta, yeni günün ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden iddialı gelinlerin birincilik için kolları sıvayacağı bölümde bugün hazırlanacak yemek de merak konusu oldu ve herkesi sabırsızlandırıyor. Nursel Ergin'in sunduğu programın bugünkü kazananı olmak isteyen yarışmacıların amansız rekabeti nefes kesecek.

Gelinim Mutfakta'nın 1204'üncü bölümünde yapılacak lezzet belli oldu. Paylaşılan fragmanda tahtada manav pidesi yazıyordu. Ellerinin marifetlerini konuşturacak 4 gelinin gün sonundaki tek hedefi çeyrek altını yakasına takabilmek. İzleyiciler de tarifi uygulayabilmek adına araştırmalarda bulunarak püf noktaları ve tarif hakkında bilgi bulmaya çalışıyor. Gelinim Mutfakta manav pidesi tarifi, malzemeleri, yapılışı haberimizde yer almaktadır.

manav-pidesi.webp

MANAV PİDESİ TARİFİ

Manav pide malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 1 adet yumurta
  • 3, 5 su bardağı un (yarım bardağı hamur açmak için)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

İç malzemesi ;

  • 2 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kuru nane

manav-pidesi-2.webp

MANAV PİDESİ YAPILIŞI

  • Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım. Ne çok sert nede yumuşak.
  • Ele yapışmayan bir hamur olması yeterli. 20 dakika hamurumuzu dinlendirelim. Bizde o esnada iç harcını hazırlayalım.
  • İç harcı için pazıları hijyenik bir şekilde yıkayıp ince ince doğrayalım.
  • İnce doğranmış olan soğanları pazıya ilave edelim. kuru nane, tuz, sıvı yağ ve bir yumurta ekleyip elimizle ovalım. İç malzememiz de hazır.
  • Dinlendirilen hamura rulo şekli verip 10 adet beze olacak şekilde keselim ve bezelerimizi pide şeklinde açalım.
  • Ben tüm bezeleri açıp sonrasında harcı koyup kapatıyorum. Pratik ve temiz oluyor.
  • Tüm pidelerimizi yapıp tepsiye koyuyoruz. Pazıdan çıkan suyu yoğurt ile karıştırıp bol bol pidelerimizin üstüne sürüyoruz.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üstü ve altı iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkar çıkmaz mancar suyundan fırça yardımıyla hafifçe sürülüp üstü kapatılır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.