Gelinim Mutfakta kremalı ıspanaklı volovan nasıl yapılır? Tarifi ve yapılışı 21 Eylül

Gelinim Mutfakta kremalı ıspanaklı volovan nasıl yapılır? Tarifi ve yapılışı 21 Eylül
 DAMGA Editörü
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün kremalı ıspanaklı volovan hazırlanacak. Gelinim Mutfakta kremalı ıspanaklı volovan nasıl yapılır? Tarifi ve yapılışı 21 Eylül haberimizde yer almaktadır.

Nursel Ergin'in sunumu ve birbirinden iddialı yarışmacılarıyla her gün milyonlara ulaşan Gelinim Mutfakta, yeni bir bölümle daha seyircilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından lezzetlerin ekranlara taşındığı zorlu mücadelede bugün hazırlanacak yemek kremalı ıspanaklı volovan oldu. Seyirciler de bu tadı sofralarına taşımak adına mutfaklarında hazır ve araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Püf noktaları ile de işlerini pratikleştirmeye çalışıyorlar. Peki, Gelinim Mutfakta kremalı ıspanaklı volovan nasıl yapılır? Tarifi ve yapılışı 21 Eylül haberimizde yer almaktadır.

Kremalı ıspanaklı volovan malzemeleri

-1 adet ufak kuru soğan, yemeklik doğranmış
-500gr bebek ıspanak
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-1/2 çay kaşığı toz şeker,opsiyonel
-1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun
-1/2 çay kaşığı beyaz toz biber
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 paket sıvı krema (200ml)
-3 diş sarımsak, rende
-1/2 çay kaşığı muskat rendesi
-4 yaprak milföy (Hazır satılan milföy hamurları dikdörtgen şeklinde oluyor ve ortalarında ikiye bölmek için bir çizgi oluyor. Bu şekilde 4 dikdörtgen yaprağı, ortalarından ikiye keserek toplamda 8 adet kare yaprağa çeviriyorsunuz)
-1 yumurta + 1 yemek kaşığı su

volovan.jpg

Kremalı ıspanaklı volovan nasıl yapılır? Tarifi

- Bir tavaya zeytinyağ ve soğanları alarak kavurmaya başlıyorsunuz. İçine şekeri de ilave edip, karamelize olmalarına izin vermeden soğanları pişiriyorsunuz.
-Üzerlerine yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ilave ediyor ve kavurmaya başlıyorsunuz.
-Ispanakları çok öldürmeden üzerlerine beyaz biber, tarhun ve tuzu da ilave edip tarhunun kokusu çıkana kadar pişiriyorsunuz.
-Ayrı bir soslukta kremayı ısıtıyor ve içine sarımsağı ve muskat rendesini ekliyorsunuz. 1 taşım kaynatıyorsunuz.
-Kavrulmuş ıspanağın fazla suyunu süzerek kremanın içine alıyorsunuz. Karışım biraz kıvam alınca altını kapatıyorsunuz.
-2 adet kare milföyü alıyorsunuz. Volovan'ı, milföyü kare şeklinde bırakarak ya da iç içe geçebilen 2 boy şekilli kesici kalıpla şekil vererek kullanabilirsiniz. Ben biri büyük biri küçük 2 boy, çevresi tırtıklı yuvarlak kalıp kesici kullandım.
-2 adet milföyü önce büyük boy kalıpla kesiyor ve iki eşit boy yuvarlak çıkartıyorsunuz. Sonra bu milföylerden birini, bir ufak boy kesici kalıpla daha kesiyor ve böylece tekerlek şeklinde bir çerçeve oluşturmuş oluyorsunuz.
-Bir kasede yumurta ve suyu çırpıyorsunuz. Büyük yuvarlak milföyü bu yumurta karışımı ile fırçaladıktan sonra üzerine çerçeve milföyü de koyup yine yumurta karışımı ile fırçalıyorsunuz.
-Tabanı oluşturan milföyün kabarmaması için birkaç yerine çatal ile delikler açıyorsunuz.
-Bu işlemi 4 porsiyon şekilli milföy çıkarana kadar tekrarlıyorsunuz.
-Milföyleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyor ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyorsunuz. (10-15dk)
-Fırından çıkan milföylerin kabarmasını istemediğimiz (ama yine de kabaran) orta kısımlarını bir tatlı kaşığının sırtı yardımıyla tabana doğru bastırıyor ve her birini birer kase haline dönüştürüyorsunuz.
-Resimde de gördüğünüz gibi, çerçeve yapımından arta kalan iç yuvarlakları da aynı tepside pişirebilir ve ortalarından tırtıklı bıçakla kesip mini milföy sandviçler hazırlayabilirsiniz.
-Volovan kaselerini kremalı ıspanaklı içi ile doldurup olduğu gibi servis edebileceğiniz gibi, üzerlerine biraz kaşar veya parmesan ilave edip yeniden fırına verip de servis edebilirsiniz. (Eğer peynirle biraz daha pişirmeyi planlıyorsanız, kaseleri ilk pişirilme aşamasında üstlerinin fazla kızarmasına izin vermeden fırından alın)

joy'skitchen'dan alınmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.