Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi ve malzemeleri
Türkiye'nin en çok seyredillen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da final heyecanı yaşanıyor. Sezonun son bölümünde hamaratlıkları ile jüri ve izleyicilerin karşısına çıkacak olan gelinler arasından biri bugün bilezikleri koluna takacak. Sezondaki son yemek ise kavun dolması olarak belirlendi. Osmanlı lezzeti olan bu yemeği sofralarına taşımak isteyenler de araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Türkiye'nin en çok seyredillen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da final heyecanı yaşanıyor. Sezonun son bölümünde hamaratlıkları ile jüri ve izleyicilerin karşısına çıkacak olan gelinler arasından biri bugün bilezikleri koluna takacak. Sezondaki son yemek ise kavun dolması olarak belirlendi. Osmanlı lezzeti olan bu yemeği sofralarına taşımak isteyenler de araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi ve malzemeleri haberimizde.


 

Kavun dolması malzemeleri

  • 1 adet kavun (Çizgili, desenli olandan) 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 500 g dana kıyma
  • 1/2 su bardağı baldo pirinci (Ilık suda bekletilmiş) 
  • 50 g badem
  • 50 g kuş üzümü (Suda 1 saat bekletilmiş) 
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz


Kavunlu sos için

  • 200 g kavun içi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/3 demet dereotu
  • 4-5 yaprak maydanoz
  • 1/2 çay bardağı su


gelinim mutfakta kavun dolması


 

Kavun dolması yapılışı

  • Tereyağını tencerede eritip yemeklik doğranmış soğanı yumuşayana kadar kavurun.
  • Kıymayı da ilave edin. Suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. 
  • Pirinci, bademleri ve kuş üzümlerini ekleyin. 10 dakika boyunca kavurun.
  • En son tuzunu, baharatını ve kıyılmış yeşillikleri ilave ederek tatlandırın. Kavun dolmasının içi hazırdır. 
  • Kavunu ortadan ikiye kesin, içini kaşıkla (İki parmak kalınlığında duvarı kalacak şekilde) temizleyin.
  • Kavunun içinden çıkan parçaları atmayın, daha sonra sos yapımında kullanacağız.
  • Hazırladığımız iç harcı kavunun içerisine doldurun. 
  • Kavunun içinden çıkan kavun parçalarını tereyağı ile kavurup rondoda sos haline getirin.
  • Çok ince kıyılmış otları ekleyip tatlandırın. 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  • Fırından alın, ilk sıcaklığı geçince üzerine kıyılmış dereotu serpin. Dilerseniz servis yaparken sosunu üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.