Gelinim Mutfakta katmer tarifi ve yapılışı 22 Ağustos

Gelinim Mutfakta katmer tarifi ve yapılışı 22 Ağustos
 DAMGA Editörü
Yeni haftası dün başlayan Gelinim Mutfakta'da bugün tatlı hazırlanacak. Tercih ise katmerle oldu. Gaziantep ve birçok bölgede yapılan bu tatlı için araştırmalarda bulunularak bilgi sahibi olunmak isteniyor. Katmer tarifi ve yapılışı haberimizde.

Nursel Ergin'in sunumuyla binlerce kişiyi ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da gözler hafta finaline çevrildi. Birbirinden iddialı dört gelin ve kayınvalidenin kıyasıya devam eden yarışında birinci belli olacak. Ardından da yeni gün için beklemeye başlanılacak. Herkesin hedefi altınlarla birlikte evine gidebilmek ve finalde kendisine avantaj sağlayabilmek. Seyirciler bugünün tatlısı öğrenmek adına araştırma yapıyor. Günün lezzeti katmer olarak açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta katmer nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

İçi İçin
Süt: 2,5 su bardağı
İrmik: 60 gram (g)
Toz şeker: Yarım su bardağı
Antep fıstığı, toz: Yarım su bardağı

Hamuru İçin
Un: 500 gram (g)
Su: 250 mililitre (ml)
Tuz: 15 gram (g)
Pişirmek İçin
Tereyağı: 1 yemek kaşığı

Servis İçin: Her porsiyon için 1 top dondurma

72bd3-katmer.webp


Katmer Tarifi Nasıl Yapılır? Yapılışı

Elenmiş unu mutfak tezgahına alın. Tuz ve azar azar eklediğiniz ılık su ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.

Kolaylıkla açılması için uzun bir süre yoğurduğunuz hamuru üç eşit parçaya ayırın.

Yuvarladığınız hamur toplarını, orta kısımlarını geçecek kadar ayçiçek yağında en az 12 saat kadar bekletin.

Tatlının kaymağı için; sütü derin bir tencerede kaynatın. İrmik eklediğiniz kaynar sütü, kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra bir kenarda soğutun.

Uzun bir süre oda sıcaklığında ve ayçiçek yağında bekleyen hamur bezelerini, kenar kısımlarını inceltmek için merdane yardımıyla bir parça açın.

Sonrasında hamurları mümkünse mermer bir mutfak tezgahına vurarak baklava yufkası inceliğinde açmaya devam edin.

Hamurları dört bir taraftan büyük bir dikdörtgen şeklini alacak şekilde katlayın. İç kısımlarına toz şeker, kaymak ve Antep fıstığı ekleyin.

Kare şeklini alacak şekilde karşılıklı kenarlarından tutarak kapadığınız katmerleri, tereyağıyla yağlanmış fırın tepsilerine tek tek yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirdiğiniz katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine toz Antep fıstığı serptikten sonra birer top Algida Maraş Usulü Bol Kaymak dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Servis Önerisi
Katmer Tarifi Servis Önerisi:

• Katmeri manda kaymağı veya Maraş dondurması ekleyip toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Manda/dondurma gibi ekleyeceğiniz sütlü ürünler tatlıyı daha hafif bir lezzete ulaştıracaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.