Gelinim Mutfakta Karadeniz usulü pazı mıhlaması tarifi

 DAMGA Editörü
Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta, yeni bölümü ile televizyondaki yerini alıyor. Gelinler bugün Karadeniz usulü pazı mıhlaması yapacak. İşte tarifi...

Nursel Ergin'in sunumuyla ekranlara renk, lezzet ve eğlence katan Gelinim Mutfakta, 7 Haziran 2023 Çarşamba günü de seyircilerin karşısına çıkıyor. Dört gelinin verilen yemeklerle yarıştığı programda bugün Karadeniz usulü pazı mıhlaması hazırlanacak ve ardından puanlamalar gerçekleştirilerek birinciye çeyrek altını verilecek. Gelinim Mutfakta Karadeniz usulü pazı mıhlaması tarifi haberimizde.


Gelinim Mutfakta Karadeniz usulü pazı mıhlaması malzemeleri

1 bağ pazı
3 baş orta büyüklükte soğan
3 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz ve nane
2 diş sarımsak


20180201100207002-trabzonyoreselyemekkitabi-sayfa-049-goruntu-0001.jpg


Gelinim Mutfakta Karadeniz usulü pazı mıhlaması tarifi

Pazıları yıkayıp, ayıklayıp, İnce ince doğrayınız. Derin bir tencerede tuzlu su ile 10 dakika haşlayınız. Süzgece alıp suyunu iyice süzdürünüz. Daha sonra bir tavanın içerisine soğan ve sarımsağı ince ince doğrayınız. 3-5 dakika yağda kavurunuz. Tavanın içerisine haşlanmış pazıyı, naneyi ve karabiberi ilave ediniz. Bütün malzemeleri birlikte 3-4 dakika tekrar kavurunuz. Sonra tavanın içerisine göz göz çukurlar açıp, yumurtaları içlerine kırınız. Kısık ateşte (tavanın üstü açık olacak şekilde ) pişiriniz. Sıcak servis edilir. Afiyet Olsun…

Kaynak: Kültür Portalı
Fotoğraf: Trabzon İl Kültür ve Trurizm Müdürlüğü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.