Gelinim Mutfakta kadife tatlısı tarifi ve malzemeleri 17 Kasım

Gelinim Mutfakta kadife tatlısı tarifi ve malzemeleri 17 Kasım
Kanal D'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni hafta sona eriyor. Beş gündür yarışan dört takımda gelinler bugün kadife tatlısı hazırlayacak. Gelinim Mutfakta kadife tatlısı tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Milyonlarca kişi tarafından takip edilen ve her hafta 5 çeyrek altının yanında 10 da bilezik dağıtan Gelinim Mutfakta'da bugün final heyecanı yaşanıyor. Dört takımın amansız mücadelesine nokta koyacak lezzet kadife tatlısı olarak belirlendi ve ev hanımları bu tarifi alarak evlerinde denemek için araştırmaya başladı. Gelinim Mutfakta kadife tatlısı tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Kadife tatlısı malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığından biraz fazla toz kırmızı gıda boyası
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket sıvı krema(sıvı krema yerine 1 poşet toz krem şanti de kullanabilirsiniz.)

bim-kadife-tatlisi.jpg

Kadife tatlısı yapılışı

  1. İlk olarak muhallebiyi hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Muhallebi için krema dışındaki malzemeleri alıp karıştıralım.
  3. Kaynamaya başlayınca muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz.
  4. Bu ara kek için yumurta ve şekeri bolca çırpalım.
  5. Yağ ve sütü ekleyip karıştıralım
  6. Kakao ve gıda boyasını da ekleyip tekrar karıştıralım.
  7. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  8. Yağlanmış her hangi bir tepsiye harcımızı alıp 170 derecede yaklaşık 35-40 dk pişirelim.
  9. Kürdan ile pişip pişmediğini ortasından test edelim.
  10. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
  11. Daha sonra dilimleyip robotta hepsini çekelim.
  12. Kalıbımızın alt kısmına çekilmiş kekimizin yarısını düzgün ve eşit şekilde yayalım.
  13. Hafif elimizle bastıralım.
  14. Kalıp yerine yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
  15. Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip çırpalım.
  16. Kekimizin üzerine muhallebiyi dökelim ve yayalım.
  17. Kalan çekilmiş kekimizi de en üst kata döküp eşit şekilde düzenleyelim.
  18. Bir gece buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.