Gelinim Mutfakta Girit ezmeli kapya biber dolma tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Girit ezmeli kapya biber dolma tarifi ve yapılışı
Kanal D'de yeni sezonuna başlayan Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha ekranlara geliyor. Yarışmacılar arasındaki rekabet bugün Girit ezmeli kapya biber dolma ile devam edecek. Girit ezmeli kapya biber dolma yapılışı haberimizde.

Dört gelin ve kayınvalidenin amansız rekabetine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yeni bir bölüm daha ekranlardaki yerini alıyor. Her anı lezzet dolu olmasının yanı sıra eğlenceli ve zaman zaman da gergin geçmeye aday programda bugün hazırlanacak yemek açıklandı. Buna göre Girit ezmeli kapya biber dolma ile altın mücadelesine girilecek. Peki, Gelinim Mutfakta Girit ezmeli kapya biber dolma tarifi ve yapılışı nasıl? Detaylar haberimizde.

Girit ezmesi malzemeleri

  • 200 veya 250 gram kadar yağlı peynir
  • 200 gram lor peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı ceviz içi (ezilmiş)

Üzerine gezdirmek için:

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber

Girit ezmesi yapılışı ve tarifi

  • Peyniri çatalla iyice ezelim. Üzerine lor peyniri, ezilmiş sarımsak ve cevizi, zeytinyağını ekleyip güzelce karıştıralım.
  • İnce ince doğradığımız maydanoz ve dereotu da ilave edelim karıştıralım.
  • Servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serpelim.
  • Buzdolabında biraz bekletip, ister kahvaltıda isterseniz yemeklerle birlikte zevkle tüketebilirsiniz.

Kapya biber dolma malzemeleri

  • 1 kg kapya biber

İçi için;

  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 avuç dereotu
  • 2 -3 avuç maydanoz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • Tuz

Üzerinin sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biraz sıvı yağ

Kapya biber dolma yapılışı ve tarifi

  1. Hazırlanışı; Önce iç pilavını yapalım, biraz yağda soğan kavrulur, sonra salça eklenir. Ardından baharatlar ve pirinç eklenir kavrulur, en son maydanoz eklenir ve içimiz olmuştur
  2. Kırmızı kapya biberlerin sap kısmını çıkaralım ve için temizleyelim. Ama dolmalara kapak yapacağımız için sap kısımlarını atmayın tohum kısmını ve uzun sap kısmını kesip sadece yeşil kısmı kalsın biberlerin içi doldurulur kapakları kapatılır. Borcuma dizilir.
  3. Sosu için bir kasede salça ve tuz, su ile eritilir. Biberlerin üzerine Yapılan sos ve biraz yağ gezdirilir.
  4. Sonra biberlerin üzerine önce pişirme kağıdı sonra da aluminyum folyo ile kaplanır.
  5. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 30 dk pişirilir. Üzerinden pişirme kağıdı ve folyo alınır 8-10 dk yanı üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

    HABERE YORUM KAT
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.