Gelinim Mutfakta Gaziantep cacıklı köfte yapılışı ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Gaziantep cacıklı köfte yapılışı ve malzemeleri
 DAMGA Editörü
Kanal D'nin en sevilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta yeni haftasına merhaba diyor. Bugünün yemeği ise Gaziantep cacıklı köfte oldu. İşte detaylar...

Nursel Ergin'in sunumuyla izleyenleri ekran başına kilitlediği Gelinim Mutfakta bugün haftaya yeni yarışmacısıyla başlıyor. Kader'in katılacağı ilk bölümde hazırlanacak yemek belli oldu. Buna göre gelinler Gaziantep cacıklı köfte ile birincilik mücadelesi verecek. Zorlu rekabette gözlerin çevrileceği yemek hakkında araştırmalarda bulunularak bilgi sahibi olunmak isteniyor. Peki, Gaziantep cacıklı köfte nasıl yapılır? Tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Cacıklı Arap Köftesi Malzemeleri

Yarım kilogram ıspanak veya semizotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt (normal yoğurt kullanmayın)
1 diş sarımsa
1 çay kaşığı tuz

Köfte için

  • 200 gram yağsız kıyma (çiğ köftelik hazırlanmış)
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1/2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kızartmak için)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (kızartmak için)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (kızartmak için)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (kızartmak için)
  • 1 çay kaşığı karabiber (kızartmak için)

cacikli-kofte.webp


Gaziantep cacıklı köfte yapılışı

  • 1Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra iki parmak genişliğinde doğrayın ve zeytinyağı döktüğünüz tavada yüksek ateşte sulandırmadan kavurun. Tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  • Pişen ıspanakları soğuması için küçük bir kaseye alın.
  • Bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirin ve 10 dakika kadar bekleyin.
  • Köfte malzemelerini üzerine ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Köfte kurudukça azar azar su ekleyin.
  • Sakız kıvamında bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edin.
  • Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve iki elinizin arasında yuvarlayın.
  • Tüm köfteleri yuvarlayıp bir tabağa dizin.
  • Derin bir tencereye su ve 1 yemek kaşığı kadar tuz ekleyip kaynatın. Köfteleri yavaş yavaş suya atın.
  • 10 dakika haşladıktan sonra sudan çıkararak tekrar tabağa alın.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağ, tereyağı ve kırmızı toz biberi alarak ısıtın.
  • Haşlanan köfteleri ekleyerek dışı hafif renk alıncaya dek karıştırın.
  • Süzme yoğurda sarımsakları ezerek ekleyin.
  • İçine ıspanakları ve tuzu da ekleyerek karıştırın.
  • Ispanaklı cacığı geniş bir servis tabağına alın, üzerine köfteleri ekleyip servis edin. Üzerine tavada kalan biberli yağı ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.