Gelinim Mutfakta Çanakkale zade kebabı tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Çanakkale zade kebabı tarifi ve yapılışı
 DAMGA Editörü
Gelinim Mutfakta'da 5. sezonun finali devam ediyor. Bu haftanın ilk yemeği zade kebabı oldu. Yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Nursel Ergin'in sunumu ve birbirinden iddialı gelin ile kayınvalidelerin mücadelesine tanıklık edilen Gelinim Mutfakta'da gözler finale çevrildi. 5. sezonun da sonuna doğru ilerlerken bugün başlayacak zorlu mücadelede yapılacak ilk yemek açıklandı. Buna göre gelinler Çanakkale zade kebabı hazırlayacak. Gelinim Mutfakta Çanakkale zade kebabı tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Çanakkale Zade Kebabı Malzemeleri

Yarım kg kuzu eti

Dört adet uzun patlıcan

İki - üç diş sarımsak

Bir adet kuru soğan

İki adet orta boy domates

Beş - altı adet sivri biber

İki adet orta boy patates

Bir adet havuç

Bir yemek kaşığı domates salçası

İki yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz ve karabiber

Üzeri için:

Kaşar veya dil peyniri

3965.jpg

Çanakkale Zade Kebabı Tarifi

  1. Sıvı yağ tencereye konularak kızdırılır. Küçük doğranmış kuzu etleri tencereye ilave edilerek kavrulur. Üzerine ince doğranmış sarımsak, soğan ve salça eklenerek kavurmaya devam edilir.
  2. Etlerin tamamen yumuşaması için bir miktar sıcak su ilave edilebilir. Etler yumuşamaya başlayınca kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesler ile biberler eklenir. Karabiber ve tuz ilave edilerek etler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  3. Patlıcanlar alaca soyulur ve uzunlamasına bir santim kalınlığında doğranır. Acı sularının çıkması için beş - on dakika kadar tuzlu suda bekletilir. Ardından bol su ile yıkanarak kurumaya bırakılır. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ konularak patlıcanlar iki taraflı olarak kızartılır.
  4. Patatesler ve havuçlar kabukları soyularak küçük küpler halinde sıvı yağda kızartılır. Patlıcanlar çukur bir kabın içerisine tabanı örtüp uç kısımları dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir.
  5. Önce etler patlıcanların üzerine dökülür. Onların üzerine patates ve havuçlar konulur. Dışarı sarkan patlıcan uçları ortada toplanır. Isıya dayanıklı bir kaba ters çevrilerek üzerine kaşar rendesi konulur. Fırında Zade Kebabı 170 derecede kaşarlar eriyinceye kadar pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.