Efsanevi dizi Prison Break hakkında az bilinen 5 ilginç detay

Efsanevi dizi Prison Break hakkında az bilinen 5 ilginç detay
Efsane dizi Prison Break, hayranlarının bile bilmediği ilginç detaylara sahip.

Televizyon tarihinin en efsane dizilerinden biri olan Prison Break, ülkemizde ve dünyada büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Dizi, 2005 yılında Fox'ta izleyicilerle buluşturuldu ve 2009'da 4. Sezon ile zirveye ulaştı. Ancak son kararı kabul etmeyen hayranlarından gelen yoğun talepleri de göz ardı etmeyen yapımcılar, 2017 yılında 5. sezonuyla diziyi yeniden canlandırdı.

Bir önceki sezon kadar lezzetli olmasa da Prison Break'in sekiz yıl sonra geri dönmesi dizinin hayranlarını oldukça sevindiren bir gelişme oldu. Aynı zamanda, 5. Sezonun yayınlanmasından sonra izleyicilerin akıllarındaki birçok soruyu da net bir şekilde yanıtladı. Öte yandan, bu çığır açan dizi hakkında fanatik hayranların bile bilmediği birçok şey var. Bunu göz önünde bulundurarak, Prison Break serisi hakkında az bilinen 5 ilginç detayı bir araya topladık.

Prison Break Dizisi Hakkında Az Bilinen 5 İlginç Bilgi

Dizinin ana hikayesine özetlemek gerekirse göz atacak olursak; işlemediği bir kabahat yüzünden idam cezası alan Lincoln Burrows ve kardeşini hapisten kaçırmak için dahice bir plan tasarlayan mühendis Micheal Scofield ile tanışıyoruz ilk önce. Kardeşinin tutulduğu Fox River hapishanesinin krokisini ve kaçış planını vücuduna dövme olarak yaptıran Michael, sahte bir banka soygunu düzenledikten sonrasında tutuklanarak Fox River hapishanesine gönderiliyor.

Asıl amacı kardeşi Lincoln'ü hapisten çıkarmak olan Michael için işler pek iyi gitmez. Michael, kardeşini hapisten başarıyla kurtarır, ancak çünkü onunla birlikte T-Bag, John Abruzzi, Patoshik, Twinner, C-Note ve Sucre gibi ünlü suçluları kaçırmak zorundadır. Sucre ve Abruzzi aslında kaçış planının bir parçası oldukları için burada bırakılmalı. Hapishaneden firar eden bu sekiz isim birdenbire Amerika'nın en çok aranan suçluları haline geldi.

1- Başrol Oyuncuları Son Dakika Kadroya Girdi

Fox'un son anda Prison Break'i yayınlama kararı almasının ardından dizinin yapımcıları ciddi oyuncu seçimi sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Yapımcılar onlarca oyuncu seçtiler ancak başrol için istedikleri oyuncuyu bulamadılar. Aslında, birinci sezonun çekimleri sırasında şov yaratıcısı Paul Schuhring, "Yalnızca Los Angeles'ta, Scofield rolü için yaklaşık 35'ten fazla oyuncuyla röportaj yaptık" dedi.

Ana kadro, dizinin çekimlerine başlamadan sadece bir hafta önce hala uzaktaydı. Yapım ekibi bir adım daha atmaya ve son oyuncu kadrosunu düzenlemeye karar verdi. Wentworth Miller, Michael rolü için seçmelere katıldı ve performansıyla yapım ekibi tarafından iyi karşılandı. Bu, "Prison Break" serisindeki ilk başrolü işaret ediyor. Ama asıl sorun Lincoln Burroughs'un karakteriydi. Gösterinin çekiminden sadece 72 saat önce, Dominic Purcell ani bir karar verdi. Yapım ekibi başlangıçta Purcell'in Lincoln karakteri için uygun olduğunu düşünmedi.

2- Aktörlerden Biri Trafik Kazasında Bir Kişinin Ölümüne Sebep Oldu

Dizide canlandırdığı "tweener" karakteriyle üne kavuşan Lane Garrison, 2007 yılında 17 yaşındaki Vahagun Setian'ı trafik kazasında öldürerek, 15 yaşında iki çocuk sahibi olarak bırakmıştı. yaralı. yaşlı adam. Kaza sonrası yapılan incelemede, oyuncunun kanında yasal sınırın iki katı olan alkol ve uyuşturucu maddeler bulundu. Lane Garrison'ın kazası, oyuncunun baş karakteri Tweener'ın 2. Sezonda ölümünden kısa bir süre sonra meydana geldi. Kazadan sonra Garrison, adam öldürme, alkollü araç kullanma ve reşit olmayanlara alkol servisi yapmaktan 40 ay dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. 18 yaşında, gözetim altında. Bu arada oyuncu 2008 yılında kendi sağlığı nedeniyle serbest bırakılmış ve daha önce 91 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

3- Eski Zamanlarda Azılı Suçluların Kaldığı Gerçek Bir Hapishanede Çekildi

Dizide kullanılan Fox River Eyalet Hapishanesi aslında Illinois, Joliet'te bulunan yüksek güvenlikli bir hapishanedir. Bu hapishanenin asıl adı Joliet Hapishanesidir. Yapımcılar, Prison Break'in çekimleri başlamadan önce otantik bir hapishane ortamı yaratmak istediler ve daha önce bir seçenek olan stüdyo ortamında çekim yapmanın başarılı olmayacağına karar verdiler.

4- Dominic Purcell Çekimler Sırasında Ciddi Bir Kaza Geçirdi

Beşinci sezonun çekimleri sırasında Lincoln Burroughs'u canlandıran Dominic Purcell, dizinin setinde ciddi bir kaza geçirdi. Çekimler sırasında demir çubukla kafasına düşen ünlü oyuncu, Fas'ın Kazablanka kentinde hastaneye kaldırıldı. Kazada burnunu kıran ve başından yaralanan ünlü oyuncunun yüzüne yaklaşık 150 dikiş atıldı. Dominic Purcell evde kısa bir aradan sonra iyileşti ve sete döndü. Geçen sezondan bazı sahnelerde oyuncunun yüzündeki yara izleri de görülebiliyor.

5- Oyunculardan Biri Cinsel Tacizle Suçlandı

2017 yılında kostüm tasarımcısı Susan Bertram, en çok Prison Break adlı televizyon dizisinde Theodore Bagwell'i (Çay Poşeti) oynamasıyla tanınan Robert Knepper'ı 1992 yapımı Gas Hood Lodging filminin setinde suçladı. Stilistin suçlamalarından kısa bir süre sonra, oyuncuya yönelik cinsel taciz iddialarıyla dört kadın daha ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.