Breaking Bad hakkında az bilinen 5 ilginç bilgi

Breaking Bad hakkında az bilinen 5 ilginç bilgi
Dünya çapında sadık bir takipçi kitlesine sahip olan, çağı belirleyen Breaking Bad serisi hakkında daha az bilinen bazı detayları bir araya getirdik.

"Breaking Bad" 2008'de yayınlanmaya başladığında kısa sürede hit oldu, izlenme rekorları kırdı ve en efsanevilerden biri olarak damgasını vurdu. "Breaking Bad", Vince Gilligan tarafından tasarlandı ve AMC'de yayınlandı. 2013 yılında Breaking Bad tüm zamanların en çok izlenen dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Ama Bryan Cranston, Aaron Paul, Bob Odenkirk ve Giancarlo Esposito gibi birinci sınıf oyunculara sahip Breaking Bad'in daha az bilinen birçok detayı olduğunu biliyor muydunuz?

Breaking Bad Dizisi Hakkında Az Bilinen 5 İlginç Bilgi

Yayındayken izleyicileri ekrana kilitleyen ve sona ermesinden on yıl sonra en popüler dizilerden biri olmaya devam eden Breaking Bad hakkında merak uyandıran beş ilginç bilgi...

1- Dizi ilk başta birçok kanal tarafından reddedildi

Yapım sürecinde ciddi sorunlar yaşayan dizi Breaking Bad. Dizi yapımcısı Vince Gilligan, Breaking Bad projesini 2005 yılında HBO, Showtime ve TNT gibi yayıncı kuruluşlarla paylaşmış ancak reddedilmişti. Gilligan, HBO ile görüşmenin kariyerinin "en kötü" toplantısı olduğunu bile iddia ediyor.

2- Jesse Pinkman ilk sezonda diziye veda edecekti

Bryan Cranston ile birlikte yazan oyunculardan Aaron Paul'ün canlandırdığı Jesse Pinkman'ın 1. sezonun dokuzuncu bölümünde ölmesi gerekiyordu. Ancak dizinin ilk sezonu 2008'de Amerika'da patlak veren senarist grevinin ardından 7. bölümle sona erdi. Bu, Jesse Pinkman'a seriye devam etme şansı verdi.

Hatta o dönemde yapımcılar "Yazarların grevi Jesse Pinkman'ı gerçekten kurtarmadı" demişti. Hepimiz Aaron Paul'ün ne kadar harika olduğunu ve birlikte çalışmanın ne kadar zevkli olduğunu biliyorduk. Böylece, Jesse'yi öldürmenin çok büyük bir hata olacağı çok erken anlaşıldı.

3- Dizinin toplamda 62 bölüm olmasının özel bir sebebi var

Dizinin 62 bölüm olmasının özel bir sebebi var. Beş sezon yayınlanan dizi, periyodik tablonun 62. elementine odaklanarak 2013'te sona erdi. Bu element, akciğer kanseri de dahil olmak üzere birçok kanseri tedavi etmek için kullanılan samaryumdur. Serinin hevesli bir hayranıysanız, samaryum elementi ile Walter White'ın akciğer kanseri arasındaki bağlantıyı hemen anlayacaksınız.

4- Gus Fring’in ölüm sahnesinde TWD makyaj ekibinden yardım alındı

Dizinin en unutulmaz sahnelerinden biri kesinlikle Gus Fring'in ölümüydü. Bu sahne birçok izleyiciye The Walking Dead izliyormuş gibi hissettirdi. Patlamanın Gus Fring'in yüzünün yarısını yok ettiği bu sahnede The Walking Dead makyaj ve görsel efekt ekibi çok yardımcı oldu.

5- Bryan Cranston cinayet davasının baş şüphelisiydi

Oyunculuğa başlamadan önce Bryan Cranston, erkek kardeşinin yanında bir Florida restoranında garson olarak çalıştı. Ancak restoranın şefi Peter Wong, Cranston dahil tüm personeli ciddi şekilde taciz etti. O sırada Cranston, başka bir çalışana Wong'u öldürmek istediği konusunda şaka yaptı.

Bir süre sonra, Cranston ve erkek kardeşi, Başkomutan'ın baskısı altında istifa ettiler. Bu sıralarda, iki erkek kardeş Florida'dan ayrıldığında Peter Wong daha sonra öldürüldü. Cinayetin ardından polis olayla ilgili soruşturma başlattı ve restoran personelini sorguladıklarında, Cranston'ın şaka da olsa şefi öldürmeyi planladığını keşfettiler. Cranston ve erkek kardeşi birdenbire bir cinayet davasında baş zanlılar oldular, ancak gerçek katil yakalanınca hemen derin bir nefes aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.