Baskılara son verin!

Baskılara son verin!
Esenyurt'taki Detay Kahve Fabrikası'nda sendikalı işçiler haksızca işten çıkartıldı. DİSK/Gıda-İş Sendikası işten çıkarmaya karşı fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika Başkanı Seyit Aslan, “Fabrika içinde işçilere dönük baskı, sindirme ve mobbing uygulamalarına son verin” dedi

ANIL BODUÇ - Esenyurt'taki Detay Kahve Fabrikası'nda sendikalı işçilerin uzun süredir uygulanan baskı ve mobbinge karşı fabrika yönetimine yaptıkları şikâyet üzerine fabrika yönetimi, işçilerin taleplerini dinlemek yerine “performans”ı gerekçe göstererek işçileri işten çıkardı. İşten atılan 4 işçi ile birlikte fabrika önünde basın açıklaması düzenleyen DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası “Fabrika içinde işçilere dönük baskı, sindirme ve mobbing uygulamalarına son verin” dedi. DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan'ın okuduğu açıklamada fabrikada işçilerin ağır çalışma koşullarına dikkat çekildi, “Detay Kahve (Gıda) fabrikasında işçiler ağır sömürü, baskı, mobbing koşullarında çalışıyor. Hiç bitmeyen zorunlu mesailer, işyerinde işçilere dönük aşağılama tutumları ve birçok baskı yöntemleri... Bu yaşanan ağır koşullar karşısında işçi arkadaşlarımız güvenli bir gelecek, insanca yaşam için sendikamızda örgütlenmek istediler” ifadeleri kullanıldı.

Fabrika yönetimini kınadılar
Fabrikada sendikal çalışmanın yeni başladığı ve çalışmanın üstünden çok geçmeden işçilerin sendikal haklarını kullandıkları için baskı ve mobbinge uğradıklarını ifade edilen açıklamada “Sermayenin sendikalara tahammülsüzlüğün bir örneğini burada yaşıyoruz. Anayasada ve yasalarda güvence altına alınmış sendikal hakları patronlar takmıyor. Sendikalı olan işçiler önce odalara çağrılarak tehdit ediliyor, sendikadan istifa etmeleri isteniyor, direnen işçiler işten atılıyor. Yaşanan bu baskı ve sendikadan istifa ettirme, işten atma tutumunu bir kez daha kınıyoruz” dendi.

İşçiler işe geri dönmeli
İşten atılan işçilerin mücadelesini desteklediklerini söyleyen Aslan, “Atılan işçi arkadaşlarımızın haklı mücadelesinde yanlarındayız ve birlikte mücadele edeceğiz. Detay Kahve işvereninin bu cesareti kimden aldığını, kimlerden aldığını biliyoruz. İktidarın taşlarını döşediği, kapitalistlerin bu sömürü ve baskı düzenine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, asla geri adım atmayacağız” dedi.
1 Mayıs’a çağrı yapılan açıklamada “Başta ülkemizdeki işçiler, emekçiler, yoksullar olmak üzere bütün dünyada meydanlara ineceğiz. Daha insanca bir yaşam, güvenli gelecek talebinde bulunacağız. Gündüzlerinde işsiz gezilmeyen, gecelerinde aç yatılmayan bir Türkiye isteyeceğiz” ifadeleri yer aldı. Son olarak işverene seslenen Aslan, “Fabrika içinde işçilere dönük baskı, sindirme ve mobbing uygulamalarına son verin. İşçileri ikna odalarına çağırarak sendikadan istifa etmelerine son verin. Atılan işçileri geri alın. Sendikamızla sorunların çözümü konusunda görüşmelere başlayın” dedi ve işten atılan işçilerle dayanışma çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.