2023 Formula (F1) Macaristan GP saat kaçta ve hangi kanalda?

2023 Formula (F1) Macaristan GP saat kaçta ve hangi kanalda?
 DAMGA Editörü
Büyük bir heyecana sahne olan Formula 1'de yeni hafta başlıyor. Bu kez adres Macaristan.10 marka ve 20 pilotun kıyasıya rekabeti nefes kesecek. Peki, Formula (F1) Macaristan GP saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde.

Birbirinden iddialı pilotların ve markaların zirveye çıkabilmek adına verdikleri mücadelede Formula 1 heyecanı bu hafta Macaristan'da yaşanacak. 70 tur üzerinden toplamda 306 km olarak düzenlenecek yarışta daha önce rekor 1:16.627 ile Lewis Hamilton'da bulunuyor. F1 tutkunları da antrenman yarışları kadar sıralama turları ve yarışı da izleyebilmek adına araştırmalarda bulunuyor. Peki, Formula (F1) Macaristan GP saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer alıyor.


Formula 1 Macaristan GP hakkında

Hungaroring'de çalışmalar 1985'te başladı ve pist sadece dokuz ay sonra yarışa hazırdı. Macar hükümeti başlangıçta, ülkede Formula 1'e ev sahipliği yapmak amacıyla Budapeşte'deki eski Nepliget park pistini yeniden canlandırmayı düşünmüştü, ancak sonunda bunun yerine amaca yönelik inşa edilmiş bir tesis kurmaya karar verdi.

Formula 1 Macaristan GP ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Bu hafta düzenlenecek olan Macaristan GP, 21-22-23 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Antrenmanlar, sıralama turları ve yarış S Sport'un yanı sıra F1 TV'den canlı yayınlanacak.

21 Temmuz 2023 Cuma
Antrenman turları: 14.30-15.30
Antrenman turları: 18.00-19.00

22 Temmuz 2023 Cumartesi
Antrenman turları: 13.30-14.30
Sıralama turları: 17.00-18.00

23 Temmuz 2023 Pazar
Yarış: 16.00


İlk Grand Prix'si ne zamandı?

Yıl 1986'ydı. Nelson Piquet, Hungaroring çevresindeki ilk F1 yarışını kazandı ve Williams'ını Ayrton Senna'nın Lotus'unun dışında kaydırarak liderliği ele geçirdi.


İzlemek için en iyi yer neresidir?

Pist, İngiltere'deki Brands Hatch'e biraz benzeyen doğal bir çanak içine inşa edilmiştir. Bu, ana düzlük üzerinde veya çevresinde bulunan tribünlerden herhangi birinin, pistin diğer bölümlerinin de bir görünümünü sağlaması gerektiği ve size forint'iniz için daha fazla F1 patlaması vereceği anlamına gelir.


Neden gitmeli?

Temmuz ayında Macaristan genellikle sıcaktır. Yine de pistteyseniz iyi haber, yakınlarda serinlemek için iyi bir yer olması gereken Mogyorodi Aquarena olması. Budapeşte'ye de sadece 20 km uzaklıktadır ve sizi Avrupa'nın en büyüleyici, tarihi ve canlı şehir merkezlerinden birine yakınlaştırır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.