WhatsApp yeni özelliğini duyurdu: Aynı anda iki hesaba giriş yapılabilecek

WhatsApp yeni özelliğini duyurdu: Aynı anda iki hesaba giriş yapılabilecek
WhatsApp'ın arkasındaki ana şirket olan Meta, kullanıcıların artık tek bir telefon kullanarak aynı anda iki hesaba giriş yapabileceklerini açıkladı.

WhatsApp mesajlarını arkadaşlarınıza veya iş arkadaşlarınıza göndermek isteyip istemediğinize bağlı olarak, iş ve kişisel telefonunuz arasında geçiş yapmak zorunda kaldığınızı hiç fark ettiniz mi?

Yakında böylesine zahmetli bir göreve artık ihtiyaç kalmayacak.

Bunun nedeni , WhatsApp'ın arkasındaki ana şirket olan Meta'nın, kullanıcıların artık tek bir telefon kullanarak aynı anda iki hesaba giriş yapabileceklerini ortaya çıkarması oldu.

Meta'nın kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, bu sabah Facebook sayfasında yeni özelliğin lansmanını duyurdu .

"WhatsApp'ta iki hesap arasında geçiş yapın; yakında uygulama içindeki bir telefonda iki WhatsApp hesabına sahip olabileceksiniz" dedi.

Bu özellik önümüzdeki haftalarda Android kullanıcılarına sunulacak, iPhone kullanıcılarının ise beklemesi gerekecek ve onlara 'bizi takipte kalmaları' söylendi.

Bu özellik kullanıma sunulduktan sonra ikinci bir hesap oluşturmak için kullanıcıların ikinci bir telefon numarasına ve SIM karta ya da çoklu SIM veya eSIM'i kabul eden bir telefona ihtiyacı olacak.

Bunu yaptıktan sonra WhatsApp ayarlarınızı açmanız, adınızın yanındaki oka tıklamanız ve 'Hesap ekle'yi seçmeniz gerekir.

Farklı bir cihazdaki ikinci hesabınıza erişim sağlamak amacıyla WhatsApp'ın SMS yoluyla göndereceği tek kullanımlık şifreyi almak için ikinci telefona veya SIM kartına ihtiyacınız olacak.

Ancak bu ilk doğrulamanın ardından uygulama, ikinci cihaz veya SIM olmadan her iki hesap için de çalışmaya devam edecektir.

Ayrıca her hesapta farklı gizlilik ve bildirim ayarları belirleme seçeneği de bulunmaktadır.

Duyuru, WhatsApp'ın platformunda bir dizi başka büyük değişiklik yapmayı planladığının öne sürülmesinden birkaç hafta sonra geldi.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.