Twitter kuşlarının yerini alan X neler sunacak?

Twitter kuşlarının yerini alan X neler sunacak?
Elon Musk, Twitter adını X olarak değiştirdi. Peki Twitter'ın yerini alan X, kullanıcılara neler getirecek?

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter yeniden gündemde. Elon Musk, yaptığı açıklamada Twitter'ın adının ve logosunun değişeceğini söyledi. Ancak kullanıcı, yeni X ile karşı karşıya kalacak. Hatta şuan uygulamanın logosu değişti.

X, "her şeyin uygulaması" olacak!

Elon Musk, yayınladığı bir mesajla sosyal medyayı bir kez daha vurdu. Twitter'ın sahibi Musk, yaptığı açıklamada Twitter'ın adının ve logosunun değiştirileceğini söyledi. Bir gün aniden Elon Musk platformun yeni adının X olacağını duyurdu. Platformun logosunu da paylaştı.

Tüm bu köklü değişikliklerle birlikte platformun içerik açısından değişip değişmeyeceğini merak ediyor. Yeni X'in kullanıcılara hangi özellikleri sunacağına dair henüz bir bilgi yok. Ancak Twitter'ın yeni CEO'su Linda Yaccarino yaptığı açıklamada X hakkında bazı detaylar verdi.

twitterin-yerini-alan-x-neler-sunacak.jpg

CEO'nun açıklamasını incelediğimizde platformun bize aynı anda birden fazla kullanım sağlayacağını anladık. Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

“(…) Twitter, büyük bir izlenim bıraktı ve iletişim kurma şeklimizi değiştirdi. Şimdi X daha da ileri giderek küresel kent meydanını dönüştürecek. X; fikirler, ürünler, hizmetler ve fırsatlar için bir pazar yaratan ses, video, mesajlaşma, ödemeler/bankacılık merkezli sınırsız iletişimin gelecekteki halidir. Yapay zeka tarafından desteklenen X, hepimizi hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak. (…)”

CEO'ya göre, yeni X "her şey için tek bir uygulama" olarak hizmet verecek. Peki her şeyin uygulanması ne anlama geliyor? Bazılarına göre Elon Musk'ın yeni projesi Çin uygulaması WeChat'e benzeyecek. Yani anlık mesajlaşma, ödeme işlemleri, sosyal medya kullanımının tamamı uygulamada olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.