Threads, Twitter’dan bir özelliği daha aldı!

Threads, Twitter’dan bir özelliği daha aldı!
Meta'nın yakın zamanda piyasaya sürdüğü takvim uygulaması Threads, Twitter'dan artık X olarak adlandırılan başka bir özellik aldı.

Meta'nın eski adıyla Twitter olan X ile rekabet eden platformu Threads yeni bir özellik sundu: Repost sekmesi, bir kullanıcının orijinal gönderilerini yeniden gönderilerinden ayırır. Daha önce yeniden yayınlanan tüm içerik bozulmadan kalacak, ancak şimdi farklı bir sekmede görüntülenecek.

Repost odaklı hesaplar için bu sıkıntı çıkarabilir

Instagram patronu Adam Mosseri, haberi Threads hesabında paylaştı ve kullanıcıların artık profillerinde özel bir Repost sekmesine erişebileceğini duyurdu. Bu güncelleme, Twitter'ın yaklaşımına benzer şekilde, orijinal gönderileri profilde tek bir dizide birleştirilen önceki yeniden gönderilerden ayırarak bulma sürecini basitleştirmeyi amaçlıyor.

Ancak bu değişiklik, Konu profilinde bir dengesizlik yaratarak, içerik oluşturmaktan çok öncelikle organize edenler için sorun yaratıyor. Bazı kullanıcılar, yeniden gönderme için tamamen ayrı bir konuya alternatif sağlamak üzere değiştirilebilir bir filtre eklemeyi önerdi.

threads-repost.jpg

Özgün içerik yerine repostlarla kendini ifade etmeyi tercih edenler için bu güncelleme ideal değil. Yeniden gönderiler, bir profilin karakterini oluşturmada önemli bir rol oynar, ancak şimdilik ana Profili Yeniden Yayınla sekmesi neredeyse boş.

Bu soruna geçici bir çözüm bulmak için birçok kullanıcı, daha sonra yeniden ziyaret etmek istedikleri kaydedilmiş konuları eklemek için alternatif olarak Yeniden Bloglama sekmesini kullanabilir. Temaların şu anda bir kaydetme özelliği olmadığından, bu ayrı, yeni sekme mevcut olan en yakın seçenek olarak kabul edilebilir.

Bununla birlikte, geri gönderme sekmesi de kaydedilmiş işlevsellik için mükemmel bir alternatif değildir. Ek olarak Mosseri, Konular'ın artık bir sonraki beslemede repost'ları göstereceğini duyurdu ve bu değişiklik kullanıcı geri bildirimlerinden kaynaklanıyor.

Bu değişiklik, platformu, yeniden paylaşılan içeriğin yalnızca kullanıcının profilinde değil, aşağıdaki akışta diğer kişiler tarafından görülebildiği, Twitter destekli bir deneyime yaklaştırıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.