Telegram'a da Hikâyeler Özelliği Geliyor!

Telegram'a da Hikâyeler Özelliği Geliyor!
Telegram CEO'su Pavel Durov, Hikayeler özelliğinin uygulamaya entegre edileceğini duyurdu. Telgraf makalesi önümüzdeki ayın başlarında yayınlanacak.

Berrin Yeşiltepe - Zamanla ortadan kaybolan fotoğraf ve videolardan oluşan hikayeler, önce Snapchat'te ardından da hemen hemen her sosyal medya platformunda popüler bir özellik haline geldi. Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram'dan bugün böyle bir hamlenin geleceği duyurulmuştu.

Telegram CEO'su Pavel Durov, uygulama üzerinden 'Hikayeler' özelliğinin platforma geleceğini duyurdu. Durov, özelliğin kullanıcılar tarafından yıllardır talep edildiğini sözlerine ekledi. CEO'ya göre, Telegram başlangıçta bu özelliğe karşıydı. Çünkü bu özellik çok popüler. Ancak o adımı kullanıcıları dinleyerek atmak istedi.

Diğer uygulamalardan farklı olarak Temmuz ayında gösterilen hikayelerin süresini kontrol edebilirsiniz.

Kullanıcılar, her hikayeyi kimlerin görüntüleyebileceğini kontrol edebilir. Bu, "Herkes", "Kişiler", "Birkaç Kişi Seçildi" veya "Yakın Arkadaş Listesi" gibi seçenekler kullanılarak yapılabilir. Telegram hikayeleri, sohbet listenizin en üstünde görünecektir. İsterseniz hikayeleri gizleyebileceğinizi de eklemeliyim.

Ayrıca hikayeleri bağlama, gönderi ekleme ve diğer insanları etiketleme seçenekleri sunar. Ayrıca Hikayeler, hem ön hem de arka kameralardan fotoğraf çekme ve paylaşma imkanı da sunuyor. Bunu BeReal'den biliyoruz.

Sonuç olarak, bu özelliğin en etkileyici yanının, hikaye uzunluğunu beğeninize göre özelleştirebilmeniz olduğunu söyleyebilirim. Bu sayede hikaye uzunluğunu 6, 12, 24, 48 saate veya Instagram gibi sonsuza kadar ayarlayabilirsiniz.

Telegram makalesi, önümüzdeki ayın başlarında kullanıcılara sunulacak. Durov, özelliğin son test aşamasında olduğunu ancak Telegram için yeni bir çağ açacağını da sözlerine ekledi. Temmuz ayının başlarından bahsediliyor, ancak bu özelliğin yayınlanması için henüz belirli bir tarihimiz yok.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.