PlayStation 5’te şok eden sorun!

PlayStation 5’te şok eden sorun!
Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre PlayStation 5 sistemi, uzun süren oyun seansları sırasında USB bağlantı noktalarını eritiyor.

Kullanıcıları şoke eden sorun, geçtiğimiz hafta sonu dünyanın en büyük dövüş oyunu turnuvası olan Evolution in Las Vegas'ta keşfedildi. Dünyanın dört bir yanından oyuncular, diğerlerinin yanı sıra Street Fighter 6, Guilty Gear Strive ve Tekken 7 gibi oyunlar için Mandalay Bay Convention Center'a akın etti. Burada görüldüğü üzere PlayStation 5, USB bağlantı noktalarını eritiyor!

playstation-5-usb-portlarini-eritiyor.jpg

Playstation 5, USB portlarını eritiyor

PS5'in ön tarafında yalnızca bir adet USB-A bağlantı noktası olduğundan, birçok oyuncu dövüş oyunu kontrol cihazlarını arka taraftaki bağlantı noktalarından birine takmıştır. Rakipler nakavtlarda oynarken bu sistemlerin saatlerdir açık olduğu düşünülürse, PS5'in gün içinde ısınması muhtemel.

PS5, ısıyı sistemin arkasından dağıtır ve sistemi USB bağlantı noktalarındaki plastiği eritecek kadar sıcak hale getirir. Bu durumdan etkilenen bazı kullanıcılar, kablonun PS5'in USB bağlantı noktasına yapıştırıldığını ve kabloyu çekerken tüm bağlantı noktasını çıkarmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Ayrıca bazı kullanıcıların, sistemler arasındaki uyumsuzluk nedeniyle PS5'lerinde daha eski lisanssız dönüştürücüler kullandığını unutmayın. Lisanssız donanım kullanmak sorunlara neden olabilir. Etkilenen USB bağlantı noktalarının arızalı PS5'ten kaynaklanıp kaynaklanmadığı da netleşmedi.

Sony, 2021'de yayın ve etkinlik yönetimi şirketi RTS ile birlikte Evo'yu satın aldı. Sony'nin doğrudan katılımı nedeniyle, Street Fighter 6 yarışması için varsayılan sistem PS5 idi. Sony, Microsoft ve Nintendo ile rekabet ederken dövüş oyunu topluluğunda bayrağını kaldırdı.

PS5’in USB bağlantı noktalarını eritme sorunu nasıl önlenir?

  • Isıtıcı çıkışının yanındaki arka bağlantı noktası yerine ön USB-A veya USB-C bağlantı noktasını kullanın.
  • Arka USB-A bağlantı noktasını kullanmanız gerekirse yeniden bağlamadan önce konsolun soğumasını bekleyin.
  • Sony veya üçüncü taraf bir donanım üreticisi tarafından talimat verilmedikçe lisanssız dönüştürücüler kullanmaktan kaçının.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.