PlayStation 5 Pro özellikleri de sızdırıldı!

PlayStation 5 Pro özellikleri de sızdırıldı!
Sony, PlayStation 5 Pro için çalışmaları büyük oranda hız kazandı. İşte Sony PlayStation 5 pro'nun özellikleri ve lansman tarihi...

Pandemi sürecinde tanıtılan PlayStation 5, kısa sürede satış rekorları kırdı. Oyun konsolu pazarındaki rekabeti artırmayı planlayan Sony, PlayStation 5 Pro için çalışmalarına hız verdi. İşte PlayStation 5 pro'nun özellikleri ve lansman tarihi...

ufq7mrgyi0c-sns57cao9g.webp

Sony PlayStation 5 Pro özellikleri netleşiyor

Keytogaming'den sızan bilgilere göre Sony, PlayStation 5 Pro için son kilometre taşını geçti. Yeni konsolun adı, Sony'nin ürünleri için The Matrix seri kod adını kullanma geleneğine uygun olarak "Trinity" olarak adlandırıldı.

Geliştirmeye 2022'de başlanacak olan PlayStation 5 Pro modelinin geliştirme kiti, Kasım ayında oyun stüdyolarına gönderilecek.Yeni konsolun, AMD terminolojisinde büyük GPU çekirdeği kümelerini ifade eden 30 WGP (Çalışma Grubu İşlemcileri) içerdiği söyleniyor. Bu, PlayStation 5'te görünecek olan 60 Bilgi İşlem Birimi'ne eşdeğerdir.

Sızıntılardan biri de GPU belleğinin 18 Gbps hızında çalıştığı yönünde. PlayStation 5 ve XboX Series X modellerinin 14 Gbps değerine sahip olduğunu belirtelim. Bellek kapasitesi veya veri yolu genişliği gibi bellek özellikleriyle ilgili teknik ayrıntılar hala bilinmiyor.

sony-playstation-5-pro-teknik-ozellikleri-tanitim-tarihi-1.jpg

Söylentilere göre yeni model 8K oyun oynamayı ve yüksek kare hızlı 4K oyun oynamayı destekleyecek. AMD, FSR2'ye kıyasla iki kat performans sağlayacak olan FSR3 (FidelityFX Super Resolution 3) teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu ilerlemeler, oyun geliştiricilere daha yüksek kaliteli grafikler eklemelerine ve ışın izleme gibi teknolojileri entegre etmelerine olanak tanıyarak yeni olanaklar sağlayabilir.

Analistler, bir sonraki PlayStation konsolu için işlemcinin kod adının "Viola" olduğunu öne sürüyorlar. Geçen yıl PlayStation 5 Pro ile ilgili açıklama yapan TCL, bir sonraki Xbox ve PlayStation sürümünün 60-120 FPS'de 8K içeriği destekleyeceğini ve Radeon RX 7700 XT ekran kartıyla kıyaslanabilir performans sunacağını söyledi.

Sızdırılan bilgilerden biri, yeni modelin Kasım 2024'te piyasaya sürüleceği. Ayrıca yeni konsolun, işlemcinin yeteneklerini daha da genişleten RDNA3 veya RDNA3.5 gibi yeni bir AMD RDNA mimarisi içereceği de tahmin ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.