Microsoft, Sony'nin sürprizini bozdu: PlayStation 5 Slim çıkış tarihi sızdırıldı!

Microsoft, Sony'nin sürprizini bozdu: PlayStation 5 Slim çıkış tarihi sızdırıldı!
Microsoft, ABD davasında Sony'nin gelecek planları hakkında yorum yaptı. Microsoft'a göre Sony, PlayStation 5 Slim sürümünü bu yıl içinde oyuncularla buluşturmayı planlıyor.

Berrin Yeşiltepe - ABD'li teknoloji devi Microsoft ve Japon teknoloji devi Sony için aylardır devam eden yeni bir gelişme var. Microsoft, mahkeme belgelerinde Sony'nin gelecek planlarını açıkladı. Konuyla ilgili Sony'den herhangi bir açıklama gelmedi ancak Microsoft'un iddiaları doğruysa oyunseverlerin en büyük sevinci bu olsa gerek. Gelin hep birlikte Microsoft ve Sony arasındaki savaşta yaşanan son gelişmelere daha yakından bakalım.

Microsoft'un Call of Duty serisinin yaratıcısı Activision'ı satın alma girişimi, Sony cephesinde heyecan yarattı. Sony bu satın almayı engellemek için elinden geleni yaptı. Aşağıda bu davayla ilgili en son haberlerden bazılarını bulabilirsiniz. Microsoft'tan gelen yeni iddialar, Sony'nin bu yıl hem PlayStation 5 Slim hem de yeni bir el bilgisayarı ile oyuncuların taleplerini karşılayabileceğini gösteriyor.

PlayStation 5 Slim bu yılın sonlarında çıkabilir

PlayStation 5 Slim

ABD'de de duyulan davada Microsoft'un yaptığı açıklamanın tamamı aşağıda yer alıyor.
Sony, dijital sürümü orijinal PlayStation 5'ten daha ucuza satıyor ve bu yılın sonlarında uygun fiyatlı bir PlayStation 5 Slim piyasaya sürmeyi planlıyor.

Aslında bu gelişme o kadar da şaşırtıcı değil. Sony'nin PlayStation 5 Pro ve PlayStation 5 Slim üzerinde çalıştığı iddiası da bu uzun süredir devam eden sorunlardan biri. Ancak şu ana kadar Sony'den konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Yılın ilk yarısını geride bıraktığımızı düşünürsek, bu iddianın doğru olup olmadığını görmenin uzun sürmeyeceğini söyleyebiliriz.

Microsoft'un "Sony taşınabilir bir oyun konsolu geliştiriyor" iddiası malum

Microsoft'un açtığı davaya eklediği bir başka iddia da "Sony bir el konsolu geliştiriyor" şeklinde. Sony yaklaşık bir ay önce PlayStation Showcase etkinliğinde Project Q adlı bir el konsolu çıkaracağını duyurmuş olsa da aslında bu bir iddia değil. daha önce duyurduğumuz gibi Ancak bu ürün tam olarak bir avuçiçi oyun konsolu değil. Oyuncular, bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek olan PlayStation 5 için bir bulut oyun teçhizatı olan Project Q'yu kullanacaklar. Bu ürün tek başına kullanılamaz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.