İstanbul'un uzaydan çekilen fotoğrafları sosyal medyayı salladı!

İstanbul'un uzaydan çekilen fotoğrafları sosyal medyayı salladı!
İstanbul'un uzaydan çekilen fotoğrafları sosyal medyada gündem oldu.

Necdet Oktay Apaydın - Astronotlar Dünya gözlemlerine devam ediyor. Türkiye'den sık sık görüntü paylaşan NASA ve ESA astronotları, yeni görüntüler ekledi. Birleşik Arap Emirlikleri'nden SpaceX astronotu Sultan Al Neyadi, İstanbul'dan bir fotoğraf paylaştı.

BAE’li astronot paylaştı

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 43 gün geçiren ve yaptığı katkılarla gündem yaratan Sultan Al-Neyadi, İstanbul'un uzaydan bir gece görüntüsünü paylaştı. Şimdiye kadar Mekke ve Dubai gibi şehirleri ziyaret eden BAE astronotlarından yüzlerce beğeni topladı.

Astronotun çektiği fotoğrafın açıklaması şöyle: "Geceleri İstanbul ve Türkiye aydınlanıyor. Boğaziçi, Asya'nın Avrupa ile buluştuğu, geçmişle bugünün iç içe geçtiği eşsiz bir nokta. Daha önce BAE astronotları programa çıktı ve istasyonda Tin Tin okudu. İkonik çizgi roman serisini ISS'ye getiren Al Neyadi, uzaya uçan Tenten karakterinden ilham aldığını söyledi.

Bu arada geçtiğimiz haftalarda uzaya fırlatılacak ilk Türk kozmonotu da duyuruldu. Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün geçirecek. Bu görevde astronotlar, araştırma enstitüsünün hazırladığı 13 farklı deneyi gerçekleştirecekler. Halefinin adı Tuva Cihangir Atasevar olacak.

nasa-uzay-mahsur-kalan-ekip-icin-spacex-yardim-alacak1.webp

2 Aralık 1979'da Mersin'de dünyaya gelen Alper Gezeravtsch, 21 yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapmış bir F-16 pilotu. İstanbul gecesinden bir fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Görünüşe göre yerel astronot Gezeravchu uzay istasyonundan benzer bir fotoğraf paylaşabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.