iPhone kullanıcıları için sürpriz logo değişimi!

iPhone kullanıcıları için sürpriz logo değişimi!
Meta uzun zaman sonra yeni Facebook logosuyla karşınızda. iPhone için yeni başlatılan Facebook logosu eski logodan farklı değil.

iPhone kullanıcıları neredeyse hiç fark edilmeyen bir logo değişikliğiyle karşı karşıya. Meta, uzun süredir değiştirmediği Facebook logosunu iOS için yeniledi. Peki eskisine göre daha az kullanılan Facebook uygulamasında yeni logoyla birlikte neler değişti?

Facebook uygulaması dört yıl sonra logosunu değiştirdi!

İlk sosyal ağlardan biri olarak kabul edilen Facebook, 2004 yılında kuruldu. Facebook logosu o günden bu yana pek değişmedi. Ancak şu ana kadar yapılan logo değişiklikleri hala kolayca fark ediliyor.

Ancak Facebook'un App Store ve iPhone için yayınladığı yeni logo, eski logodan pek farklı değil. Eski ve yeni logoları aşağıda görebilirsiniz.

iphone-yeni-facebook-logosu-degisimi-1.jpg

Yukarıda görüldüğü gibi yeni logodaki F harfi tasarımı farklı bir yapıya sahip. Bu anlamda Meta tasarımcıları F harfinin orta çizgisinin sol kısmını biraz kısaltmışlar.

Logodaki değişim

Logonun hafif gradyan ve gölgeli tasarımı daha düzdür ve materyal tasarım ilkelerine daha yakın bir sadeliği temsil eder. Ancak iPhone ekranındaki bu küçük ayrıntıları tanımak zordur.

Facebook, sosyal medya tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Sosyal medya platformu 2004 yılında Harvard Üniversitesi öğrencileri için kuruldu. Platform hızla Amerikan üniversitelerine yayıldı ve 11 Eylül 2006'dan itibaren dünya çapında kullanılmaya başlandı.

iphone-yeni-facebook-logosu-degisimi-2.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.